Järkyttyneiden tanskalaisten rajulle kritiikille heruu ymmärrystä – "Ei olisi ollut yhtään sen helpompaa"

2:24
MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini oli Viiden jälkeen -ohjelman vieraana.

MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ymmärtää täysin, miksi tanskalaispelaajat kokivat UEFA:n antamat vaihtoehdot lauantaisen ottelun jatkamiseksi vaikeiksi.

Huuhkajien ja Tanskan välisen EM-ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Christian Eriksenin tuupertuminen ja sydänpysähdys, jonka vuoksi ottelu oli keskeytettynä yli tunnin. Jälkeenpäin runsasta keskustelua on herättänyt UEFA:n tarjoamat vaihtoehdot ottelun jatkamiseksi.

UEFA oli tarjonnut osapuolille kolme vaihtoehtoa. Joko ottelu pelataan loppuun heti lauantaina, tulla pelaamaan peli loppuun sunnuntaina tai hävitä luovutusvoitolla 0-3. Tanskan leiri on kritisoinut vaihtoehtoja liian rajuiksi, koska tanskalaispelaajat olisivat tarvinneet aikaa sulatella tapahtunutta.

MTV Urheilun asiantuntija ja entinen maajoukkuepuolustaja Juha Reini ymmärtää täysin tanskalaisia. Reini on ollut urallaan samankaltaisessa tilanteessa, kun ajatukset pyörivät täysin muualla.

– Hyvä ystäväni menehtyi päivä ennen tärkeää ottelua. Jotenkin nyt tuon tapahtuman jälkeen nousi tunteet pintaan. Ymmärrän pelaajien reaktiot siitä, kuinka vaikeaa on jatkaa. Ja nimenomaan spekulaatiot siitä, pelataanko heti vai voiko seuraavana päivänä pelata. Kumpikaan ei olisi ollut yhtään sen helpompaa, Reini kertoo Viiden jälkeen ohjelmassa.

– Kun itse olin samassa tilanteessa, niin alle vuorokausi oli väliä saadessani tiedon. Ei siitä pelistä tullut vuorokausi myöhemminkään yhtään mitään.

Reini ymmärtää toki myös UEFA:n näkökulmaa. Ottelun siirtäminen myöhemmäksi olisi luonut suuria haasteita turnausjärjestäjille ja sekoittanut EM-kisojen ohjelmaa.

– Ei näistä kumpikaan ollut hyvä vaihtoehto, mutta tiesimme, ettei vaihtoehtoja paljon ollut. Silloin pitää mennä sen mukaan, mitä muut päättävät. Jos aletaan siirtää yksittäistä peliä, niin sitten pitäisi pistää melko lailla koko paletti uusiksi. Se on mahdoton setti kokonaisuudessaan hallita, Reini toteaa.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja