Mainos

Italialaiset tänään pastalakossa

Italialaiset ovat uhanneet olla ostamatta pastaa kokonaiseen vuorokauteen. Syynä on maailmanlaajuinen viljan hinnannousu, joka saattaa nostaa pastan hintaa jopa 20 prosenttia.

Italialaiset jättävät tänään päivittäisen pastansa ostamatta. Mahdollinen hinnannousu, joka saattaisi nostaa pastan hintaa 20 prosenttia, kuumentaa tunteita spagetin ja pastan kotimaassa.

Aivan kaikki eivät jaksa murehtia korotuksista, mutta erityisesti pienituloisten lompakossa ruuan kallistuminen tuntuu.

- Kyllä hintojen nousu vaikuttaa siihen, mitä ostan. Jo nyt ostan vähemmän leipää, mikä on tosin auttanut painonpudotuksessa, nauraa 70-vuotias Francesca Sanfelice.

Pastan tuottajat selittävät kalliimpaa hintaa maailmanlaajuisella viljan hinnannousulla. Huono sato, biopolttoaineen valmistus sekä lihatuotteiden kova kysyntä ovat kaikki osasyyllisiä siihen, että viljan kilohinta on kohonnut kiivaasti.

Italian pastantuottajien varapääjohtaja Furio Bragagnolo ei ymmärrä italialaisten lakkoa. Hänen mukaansa lakkoon osallistuvat italialaiset maksavat enemmän ruuastaan, jos he boikotoivat pastaa ja syövät jotain muuta. Bragagnolo sanoo, että lautasellinen pastaa maksaa vähemmän kuin omena.

Italialaiset syövät vuosittain pastatuotteita 28 kiloa. Johtavan pastantuottajan De Ceccon mukaan päivän lakko on vain symbolinen ele, jolla ei ole vaikutusta pastan myyntiin.

Lakon aikana kun saa syödä pastaa, jota varmasti on ostettu varastoon pahan päivän varalle.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.