Mainos

Itälä: Poliisille lisävaltuuksia paristusrikosten selvittämiseen

Sisäministeri Ville Itälä vaatii poliisille riittäviä valtuuksia paristusrikosten selvittämiseen. Itälä kirjoittaa MTV3:n Nettivieraana, että meidän on kaikin keinoin pyrittävä turvaamaan naisten perusoikeudet sekä estämään ja selvittämään järjestäytyneen rikollisuuden toiminta sen kaikissa muodoissaan.

-Suomea velvoittavat kansainväliset säännökset edellyttävät ihmiskauppaa koskevien rangaistussäännösten sisällyttämistä lainsäädäntöömme. YK:n ja Euroopan unionin piirissä on solmittu yleissopimuksia ja tehty puitepäätöksiä, joissa pyritään puuttumaan ihmis- ja perusoikeuksia loukkaavaan ihmiskauppaan ja -salakuljetukseen sekä lapsipornografiaan ja lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Suomen on kuljettava tässä taistelussa eturintamassa, Itälä toteaa.

-Seksuaalipalveluiden oston kriminalisointi on eräs erittäin varteenotettava keino puuttua prostituutioon, Itälä huomauttaa.

Ministeri Itälä korostaa, että paritusta koskeva sääntely Suomessa ei riittävästi huomioi paritustoiminnan saamia järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. -Toiminnan organisoituminen ja linkittyminen muuhun vakavaan rikollisuuteen on uusi piirre suomalaisessa yhteiskunnassa. Poliisille tulee luoda edellytykset tehokkaasti puuttua parittajien toimintaan. Itälä vaatii.

Itälä haluaisi laajentaa poliisin oikeutta tiettyihin pakkokeinoihin, kuten telekuuntelun ja -valvonnan käyttöön, koskemaan myös paritusrikoksia. -Tämä on epäilemättä eräs tehokkaimmista keinoista puuttua prostituutioon sen nykymuodoissaan. Pakkokeinojen laajentamiseen on nyt erinomainen tilaisuus. Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä esitutkinta- ja pakkokeinolain muuttamiseksi. Tässä yhteydessä eduskunta voi niin halutessaan ottaa merkittävän askeleen paritusrikosten estämisessä, Itälä huomauttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.