Mainos

Itälä: Ahtisaari työllisyysryhmän johtoon

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä esittää presidentti Martti Ahtisaarta valtakunnallisen työllisyysryhmän johtoon. Itälä kirjoittaa MTV3:n uutisten Nettivieras-kirjoituksessaan, että nyt on saatava kaikki arvovalta peliin, jotta työttömyyttä saadaan leikattua.

Presidentti Martti Ahtisaari perusti virkakautensa aikana arvovaltaisen ryhmän pohtimaan keinoja työttömyyden alentamiseksi. Niin sanotun Pekkasen työryhmään kuuluivat puheenjohtaja Matti Pekkasen lisäksi Jorma Ollila, Jukka Pekkarinen, Antti Tanskanen sekä Maj-Len Remahl. Nyt Itälä perää vastaavanlaisen ryhmän kokoamista.

-Pekkasen työryhmältä odotettiin aikanaan paljon. Vaikka kaikki tiesivät, ettei mitään ihmelääkkeitä tai taikatemppuja ollut olemassa. Nytkin tarvitaan välttämättä uusia ratkaisuja ja jatkotoimenpiteitä. Siksi kaikki arvovalta on pistettävää peliin. Siksi kaikki kivet on käännettävä, Itälä kirjoittaa

-Pekkasen työryhmän tavoite oli painaa työttömyys 200 000:een. Viimeisin työllisyystilasto kertoo Suomessa olevan 275 800 työtöntä. Työryhmä esitti 35 politiikkasuositusta. Lähes kaikki niistä on toteutettu, Itälä toteaa.

-Nyt on aika keskittyä kovimpaan haasteeseen - rakennetyöttömyyteen. Uuden arvovaltaisen työryhmän tulee tarkastella, miten työllisyysastetta saadaan nousemaan luomalla työtä etenkin heille, joita talouskasvu ei ole auttanut. Pidän esiarvoisen tärkeänä, että ryhmässä olisi edustettuna palvelualojen hyvä tuntemus, Itälä kirjoittaa.

Itälä korostaa, että työryhmä vaatii arvovaltaisen ja vahvan puheenjohtajan, joka henkilökohtaisesti on hyvin sitoutunut rakennetyöttömyyden vähentämiseen, mutta samalla hyvin sitoutumaton suhteessa etujärjestöihin. Henkilön tulee olla avarakatseinen, ennakkoluuloton ja hänen tulee nauttia laajaa yleistä luottamusta. -Tällainen henkilö voisi olla Pekkasen työllisyystyöryhmän asettaja, presidentti Martti Ahtisaari. Esitän harkittavaksi hänen pyytämistään työryhmän johtoon, Itälä kirjoittaa.

(Seitsemän uutiset 05.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.