Mainos

It-yrityksen vaatimus työntekijöilleen: Älkää tehkö itsemurhaa

Taiwanilainen matkapuhelimia valmistava Foxconn haluaa Etelä-Kiinassa työskenteleviltä palkollisiltaan kirjallisen sitoumuksen, että nämä eivät tee itsemurhaa.

Yrityksen Shenzhenissä sijaitseva jättiläismäinen tehdas on saanut kyseenalaista julkisuutta, koska jo 11 työntekijän arvellaan tänä vuonna tehneen itsemurhan. Tuorein tapaus tapahtui tänään, kertoo Kiinan valtion media.

Foxconnin taiwanilaisen emoyhtiön edustaja pyysi julkisesti anteeksi itsemurhia. Hän kuitenkin puolusti tehtaan oloja ja arveli, että jotkut itsemurhat saattavat olla kytköksissä työntekijöiden henkilökohtaisiin ongelmiin.

Firmaan on palkattu yli 30 psykologia työntekijöiden murheita kuuntelemaan. Jo aiemmin tänä vuonna yritys palkkasi vastaaviin tehtäviin buddhalaisia munkkeja ja sosiaalityöntekijöitä.

Yritys lupasi myös kohentaa työntekijöiden oloja.

Kiinalaisten työntekijöiden etujärjestö on kertonut, että tehtaan nuoret työntekijät joutuvat tekemään pitkiä työpäiviä kaukana perheistään ja omaisistaan.

- Tunnen elämäni tyhjäksi ja työskentelen kuin kuin kone, kuvasi tilannettaan 22-vuotias työntekijä hongkongilaiselle lehdelle.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.