Mainos

Israelilaiskoneet jatkoivat iskujaan Libanoniin

Israelin lentokoneet iskivät jälleen tänään Etelä-Libanoniin. Israelilaiskoneet tulittivat alueita, jotka sijaitsevat Israelin turvallisuusvyöhykkeekseen julistaman kaistaleen pohjoispuolella. Turvallisuuslähteen mukaan kaksi ääri-islamilaisen Hizbollah-järjestön sissiä haavoittui tulituksessa. Hizbollah kertoi puolestaan hyökänneensä Israelin joukkoja vastaan turvallisuusvyöhykkeellä.

Hizbollahin johtajat kuitenkin lupasivat, etteivät he aio iskeä Katjusha-raketein Pohjois-Israeliin ainakaan tällä hetkellä. Jännityksen lientyminen sai Israelin armeijan antamaan Pohjois-Israelin asukkaille luvan tulla ulos pommisuojista. 30 0000 asukasta oli joutunut viettämään kolme yötä pommisuojissa Hizbollahin Katjusha-iskujen pelossa.

Israelin ja Libanonin vuoden 1996 tulitaukosopimusta valvova kansainvälinen ryhmä kokoontuu perjantaina, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja James Rubin Washingtonissa. Valvontaryhmään kuuluu edustajia Israelista, Syyriasta, Libanonista, Ranskasta ja Yhdysvalloista. Ryhmä kokoontuu Etelä-Libanonin YK-joukkojen päämajassa. Rubinin mukaan valvontaryhmän tapaaminen tähtää nyt meneillään olevan kriisin liennyttämiseen.

Syyria tuomitsi

Syyria tuomitsi tänäään kovin sanoin Israelin ilmaiskut.

-Tämä alue kaipaa oikeudenmukaista ja kattavaa rauhanratkaisua, ei lisää verenvuodatusta, virallinen al-Baath -lehti kirjoitti. Israelin tulisi lehden mukaan ymmärtää, että sissien vastarinta Etelä-Libanonissa on tulosta Israelin miehityksestä. Syyrian mukaan Israel tähtää hyökkäyksillään vuoden 1996 sopimuksen muuttamiseen niin, että Israel saisi jatkossa iskeä myös siviilikohteita vastaan.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan enemmistö israelilaisista haluaa, että Israel vetää joukkonsa Libanonista niin pian kuin mahdollista. Kysely tehtiin sen jälkeen kun sissit olivat surmanneet kuusi israelilaista sotilasta kahden viikon aikana.

Dahaf-tutkimuslaitoksen Yedioth Ahronoth -lehdelle tekemän kyselyn mukaan 57 prosenttia israelilaisista haluaa, että Israel vetäytyy Libanonista vaikkei sopimusta saataisikaan aikaan Libanonin ja Syyrian kanssa. 40 prosenttia oli sitä mieltä, että israelilaisjoukkojen on jäätävä, jos sopimusta ei synny.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.