Mainos

Israel kutsuu jo reserviläisiä aseisiin

Israelin armeija on tänään aloittanut rajoitetut reserviläisten kutsunnat sen jälkeen, kun hallitus oli ilmoittanut miehittävänsä uudelleen joitakin palestiinalaiskaupunkeja vastauksena itsemurhapommien uudelle aallolle.

Israelin turvallisuuslähteiden mukaan kutsuttavien piiri ei ole suuri. Reserviläisiä käytetään terrorismin vastaisiin operaatioihin. Lähteet eivät kuitenkaan paljastaneet kutsuttavien tarkkaa määrää.

Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan kyseessä ovat reservin erikoisyksiköt, jotka vahvistavat palveluksessa olevia asevelvollisia luultavimmin Länsirannalla. Israelilaisjoukot ovat tunkeutuneet useisiin Länsirannan keskeisiin kaupunkeihin operaatiossa, jota armeija nimittää palestiinalaismilitanttien puhdistusoperaatioksi.

Israel lähetti joukkonsa uudelleen Länsirannan kaupunkeihin sen jälkeen, kun kaksi itsemurhapommia kantanutta miestä tappoivat 25 israelilaista Jerusalemissa tällä viikolla.

Israel kutsui maaliskuussa yli 20000 reserviläistä, kun armeija tunkeutui laajamittaisella operaatiolla Länsirannalle. Myös sitä edelsi itsemurhapommien aalto.

Hamas aikoo jatkaa iskuja


Äärijärjestö Hamas uhkaa jatkaa terrori-iskuja huolimatta palestiinalaisten presidentti Jasser Arafatin vaatimuksista lopettaa itsemurhaiskut. Arafat tuomitsee jyrkästi iskut ja sanoo, ettei niillä ole mitään tekemistä palestiinalaisten oikeutetun miehitysvastarinnan kanssa.

Palestiinalaisten ääriryhmien itsemurhaiskussa eilen ja toissa päivänä sai surmansa yhteensä yli 20 israelilaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.