Mainos

Israel jatkaa taisteluja vastauksena Gazan raketti-iskuihin

Israelin armeija on tänään jatkanut taisteluja Gazassa sen jälkeen kun palestiinalaisjärjestö Hamas rikkoi humanitaarista tulitaukoa ampumalla aamulla raketteja Israeliin.   

Uutistoimisto Reutersin mukaan pian Israelin ilmoituksen jälkeen Gazan kaupungin itäosissa kuultiin rajua tulitusta. Tulitauon päättymisen jälkeen ainakin kolme palestiinalaista on kuollut Israelin hyökkäyksissä eri puolilla Gazaa, sairaalalähteet kertoivat.  

Israel ilmoitti viime yönä olevansa valmis jatkamaan Gazan tulitaukoa vuorokaudella sunnuntai-iltaan asti. Hamas ei suostunut tulitauon pidentämiseen, koska Israel ei vetänyt joukkojaan pois Gazasta.  

Molemmat osapuolet pitäytyivät tulitauossa 12 tuntia lauantai-iltaan asti, mutta Israelin armeijan mukaan pian sen jälkeen Hamasin militantit ampuivat raketteja Israelin puolelle. Yksi israelilainen sotilas sai surmansa, mutta muista mahdollisista vahingoista ei tuoreeltaan ollut tietoa.  

Tulitauon aikana gazalaiset vierailivat pommitettujen kotiensa luona. Tuhot olivat mittavia, useita taloja oli pommitettu maan tasalle. Raunioista löydettiin lähes 150 ihmisen ruumiit, ja määrän uskotaan nousevan.  

Gazan vajaat kolme viikkoa kestäneessä konfliktissa on kuollut yli 1000 palestiinalaista ja hieman yli 40 israelilaista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.