Mainos

Israel jatkaa operaatioita Länsirannalla

Israel on jatkanut etsintä-ja pidätysoperaatioitaan Länsirannalla. Yhden palestiinalaisen kerrottaan kuolleen Israelin armeijan tarkka-ampujan luodista.

Israelin armeija on jatkanut päivän aikana etsintä- ja pidätysoperaatioita useissa Länsirannan palestiinalaiskaupungeissa ja pakolaisleireissä.

Israelilaisten ja palestiinalaisten lähteiden mukaan joukot olivat liikkeellä ainakin Nablusissa, Qalqilyassa, Tulkarmissa ja Betlehemissä sekä kaupunkien läheisyydessä olevilla pakolaisleireillä. Yhden palestiinalaisen kerrottaan kuolleen Israelin armeijan tarkka-ampujan luodista. Lisäksi joitakin Israelin etsintäkuuluttamia palestiinalaisia on pidätetty. Vakavista yhteenotoista ei ole kuitenkaan raportoitu.

Israelin sotilaat ovat tunkeutuneet säännöllisesti eri palestiinalaiskohteisiin toukokuun alkupuolella päättyneen varsinaisen suuren sotilasoperaation jälkeenkin.

Solana tukee rauhanneuvotteluita

Yritykset rauhan saamiseksi levottomaan Lähi-itään jatkuivat tänään, kun EU:n ulkopoliittinen neuvonantaja Javier Solana neuvotteli palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin kanssa Länsirannalla.

Solana sanoi kannattavansa uusien rauhanneuvottelujen aloittamista. Solanan mukaan myös Arafat on myöntyväinen neuvotteluihin. Solanan on määrä tavata Israelin pääministeri Ariel Sharon huomenna.

Egyptissä puolestaan Saksan ulkoministeri Joschka Fischer keskusteli presidentti Hosni Mubarakin kanssa kriisin ratkaisemisesta. Mubarak matkustaa ensi viikonvaihteessa Yhdysvaltoihin presidentti George W. Bushin vieraaksi.

Mubarakin poliittinen avustaja Osama al-Baz sanoi päivällä tavattuaan Sharonin, Israelin ulkoministerin Shimon Peresin ja puolustusministeri Benjamin Ben-Eliezerin, että Israel on taipumassa hyväksymään Arafatin neuvottelukumppaniksi.

- Israel näyttää hyväksyvän sen, ettei vaihtoehtoa Arafatille ole, al-Baz sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.