Mainos

Israel haluaisi vetäytyä Libanonista

Israelin kansa ja hallitus haluaisivat vetäytyä Libanonista, sanoi Israelin ulkoministeri David Levy tänään ennen hallituksensa istuntoa.

Israelin hallitus käsittelee perjantain tuhoisaa välikohtausta, jossa kaksitoista israelilaista sotilasta sai surmansa epäonnistuneessa iskussa syvälle Libanoniin. Tänä vuonna on 31 israelilaissotilasta saanut surmansa ja 58 haavoittunut Etelä-Libanonissa. Vuosi on ollut tuhoisin sen jälkeen kun Israel vuonna 1985 vetäytyi Libanonista rajan pinnassa olevaa 850 neliökilometrin puskurivyöhykettä lukuunottamatta.

Israel on pitänyt puskurivyöhykkeettä elintärkeänä turvallisuudelleen. Vyöhykkeellä partioi noin 1 000 israelilaissotilaista ja 3 000 Israelin tukeman libanonilaisen yksityisarmeijan sotilasta.

Hizbollah surmasi israelilaissotilaan

Iranin tukemat Hizbollah-sissit surmasivat tänään israelilaissotilaan Etelä-Libanonissa. Sissit tulittivat konetuliasein ja singoin sotilaan vartiopistettä Israelin Etelä-Libanoniin perustaman puskurivyöhykkeen rajalla.

Israel vastasi surmaamiseen kranaattitulella, joka on Hizbollahin vaatinut mukaan paljon uhreja. Tätä tietoa ei ole vahvistettu riippumattomalta taholta.
(STT-AFP-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.