Mainos

Israel haluaa lykätä selvitysryhmän saapumista

Israel on pyytänyt YK:ta lykkäämään selvitysryhmän saapumista Jeninin pakolaisleiriin. Ryhmä valmistautuu siitä huolimatta lähtemään alueelle lauantaina.

Israel on pyytänyt YK:ta lykkäämään selvitysryhmän saapumista Jeninin pakolaisleiriin, kerrottiin pääministeri Ariel Sharonin kansliasta tänään.

Kanslian mukaan epäselvyydet ryhmän toimenkuvassa on selvitettävä ennen ryhmän saapumista paikalle.

Selvitysryhmän tiedottajan Stephane Dujarricin mukaan ryhmä jatkaa kaikesta huolimatta valmistautumistaan ja aikoo lähteä matkaan lauantaina.

Ryhmää johtaa presidentti Martti Ahtisaari. Israelin pyyntö lykkäämisestä julkistettiin samoihin aikoihin kuin Israelin ja YK:n edustajien eilen aloittamien neuvottelujen oli määrä jatkua YK:n päämajassa. Aiempien tietojen mukaan neuvotteluissa oli päästy yhteisymmärrykseen tärkeimmistä erimielisyyksien aiheista.

Israel on ollut tyytymätön selvitysryhmän kokoonpanoon ja vaatinut, että ryhmä selvittää myös palestiinalaisten terroristien toimintaa Jeninissä. Lisäksi Israel haluaa, ettei ryhmä tee johtopäätöksiä vaan vain raportoi havainnoistaan.

Jeninin pakolaisleiri tuhoutui pahoin kiivaissa taisteluissa aiemmin tässä kuussa. Palestiinalaisten mukaan Israel syyllistyi satojen siviilien tappamiseen. Israelin mukaan kuolleita on joitakin kymmeniä, joista suurin osa aseistautuneita taistelijoita.

Kofi Annan uskoo Ahtisaaren ryhmän lähtevän huomenna

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi tänään uskovansa, että Martti Ahtisaaren johtama YK:n selvitysryhmä lähtee Lähi-itään huomenna. Annan kertoi toimittajille, että YK:n ja Israelin neuvottelut selvitysryhmän kokoonpanosta ja toimeksiannosta "ovat sujuneet kohtuullisen hyvin".

-Olemme antaneet heille (Israelille) tarpeelliset selvitykset, ja uskon ryhmämme lähtevän huomenna, Annan sanoi. Israel pyysi aiemmin tänään YK:ta lykkäämään Ahtisaaren ryhmän lähtöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.