Mainos

Israel antoi YK:lle tiedot Libanonin pommituksista

Pommitustietojen luovuttamisen on tarkoitus helpotta räjähtämättömien pommien siivoamista. Syyria puolestaan lupaa tiukentaa rajavalvontaansa estääkseen laitonta asevientiä Israeliin.

Israelin armeija kertoo antaneensa YK:n rauhanturvaajille tiedot pommituskohteistaan Etelä-Libanonissa, jotta räjähtämättömien pommien raivaustyöt helpottuisivat.

- Kerroimme Unifilille paikat, joista pommeja tai muita räjähtämättömiä ammuksia voisi löytyä, armeijan tiedottaja sanoo.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty vaati eilen Israelia luovuttamaan kartat pommituksistaan, jotta suutareiksi jääneiden ammusten raivaus helpottuisi ja siviilikuolemilta vältyttäisiin. Järjestön mukaan YK on kartoittanut Etelä-Libanonista yli 400 kohdetta joissa on jopa 100 000 räjähtämätöntä ammusta.

Amnesty ja YK ovat myös kritisoineet Israelia rypälepommien käytöstä siviilikohteiden läheisyydessä, mutta Israel on torjunut syytökset.

Syyria lupaa estää aseviennin Libanoniin

YK:n pääsihteeri Kofi Annan kertoo saaneensa presidentti Bashar al-Assadilta lupauksen, että Syyria tukee turvallisuusneuvoston päätöslauselman toimeenpanoa.

Al-Assad lupaa tiukentaa Libanonin-vastaisen rajan valvontaa estääkseen laittomien aseiden kulkeutumisen maahan. Länsimaat ovat aiemmin syyttäneet Syyriaa aseiden toimittamisesta Hizbollah-järjestölle.

Annan tapasi Syyrian presidentin Lähi-idän-kiertueellaan Damaskoksessa. Al-Assad ilmoitti tapaamisessa vastustavansa rauhanturvaajien sijoittamista Syyrian rajan läheisyyteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.