Mainos

Israel aloittaa Wye-sopimuksen toimeenpanon

Israel alkaa kolmen viikon kuluttua panna

Barak, Ehud ja Arafat, Jasser

toimeen Wyejoen sopimuksen toteuttamatta olevia kohtia, sanoi Israelin pääministeri Ehud Barak televisiohaastattelussa tänään.

Ilmoitus merkitsee, että palestiinalaiset voivat saada haltuunsa lisää Länsirannan maata useita viikkoja myöhemmin eli lokakuun alkuun mennessä. Barak kertoi sopineensa uudesta aikataulusta tavatessaan heinäkuussa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin.

-Me panemme toimeen Wyen. Wyella on aikataulu. Sanoin kuukausi sitten, että seitsemän viikon kuluttua - toisin sanoen kolmen viikon kuluttua tästä päivästä - me alamme laskea Wyen toimeenpanon päiviä. Mubarak ja minä sovimme siitä silloin, Mubarak ja Arafat sopivat siitä. Niin se tapahtuu, aivan niin kuin sovittiin, Barak sanoi Israelin televisiolle.

Yhdysvaltain välityksellä viime vuonna solmitun Wyejoen sopimuksen mukaan Israelin on luovutettava palestiinalaisille 13,1 prosenttia lisää Länsirannan maata kolmessa vaiheessa 12 viikon kuluessa.

Palestiinalaisilta edellytetään vuorostaan mm. toimia Israelin turvallisuuden takaamiseksi. Israelin oikeistolainen entinen pääministeri Benjamin Netanyahu luovutti palestiinalaisille kaksi prosenttia maata, mutta keskeytti sopimuksen toimeenpanon neljännen viikon jälkeen koska palestiinalaiset eivät hänen mukaan olleet täyttäneet omaa osuuttaan sopimuksesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.