Isometsä: Therese Johaugin ja muiden välillä nähtiin jotain uutta – hienoa, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen

5:33
Videolla Tulosruudun raportti lauantain maailmancupin hiihdoista Oberstdorfissa.

Sijoituksellisesti Niskanen on ollut tällä kaudella parhaimmillaan maailmancupin kisoissa kuudes. Pärmäkoski oli puolestaan kauden alussa Rukalla 10 kilometrin perinteisen kisassa toinen, mutta Isometsä nostaa kokonaisuutena kaksikon menon Oberstdorfissa yli aiemmin tänä talvena nähdyn, kun kilpailu on kiristynyt.

– Kristalta ja Kertulta oli pirteän näköistä hiihtämistä ja myös ihan pirteät loppusijoitukset. Kauden pirtein esitys suomalaiskaksikolta, Isometsä suitsuttaa.

Isometsä jakaa Pärmäkoskelle taktisia kehuja siitä, ettei tämä lähtenyt Therese Johaugin rykäisyyn mukaan kilpailun ensikilometreillä.

– Muu porukka, joka lähti siihen, joutui välillä hengähtämään.

Vaikka Pärmäkoski jäi kärkiporukasta hetkellisesti muutaman sekunnin päähän, hän nousi pian takaisin. Suomalainen hiihti tiukasti Johaugin jälkeisessä ryhmässä viime kilometreille saakka, mutta taipui lopulta Johaugin takana seuraaville sijoille takoneille Norjan Ingvild Flugstad Östbergille, Itävallan Teresa Stadloberille ja Ruotsin Ebba Anderssonille

Kerttu Niskanen puolestaan nousi suksien vaihtoon tultaessa Johaugin jälkeisen pääryhmän kärkisijoille, mutta joutui ahtaalle vapaan osuuden alussa. Niskanen yritti sittemin nousua takaisin Venäjän Natalia Neprjajevan kanssa, mutta ei päässyt enää kärkiryhmän kyytiin ja hiihti kahdeksanneksi Neprjajevan takana.

– Hyvä päivä. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun vapaalle siirtyminen tuottaa Kertulla yhdistelmäkisassa vaikeuksia. Mentiin kuitenkin koko ajan kovaa eikä ollut himmailua missään vaiheessa. Lopussa hän yksinkertaisesti tippui porukasta, jäi yksin ja sitten ero kasvoi. Se oli kuitenkin minun mielestäni kauden paras hiihto häneltäkin.

"Johaug paineli, minkä kintuista pääsi"

Johaug lyötiin vuodenvaihteessa jo kahteen otteeseen Tour de Skillä normaalimatkojen kilpailuissa, mutta 15 kilometrin matkalla norjalaisen voittomarginaali oli nyt talven pienin. Johaug juhli ykkössijaa 15,5 sekunnin erolla ennen Östbergiä.

– Ei 15 kilometrin matkalla olla noin lähellä Johaugia oltu, Isometsä alleviivaa.

Vielä kauden alkupuolella Johaug voitti 15 kilometrin yhdistelmäkisan Lillehammerissa peräti 1.08,3 minuutilla ennen Yhdysvaltain Jessica Digginsiä.

Pärmäkoski makusteli pienentyneellä erolla Johaugiin itsekin. Suomalaistähti jäi nyt norjalaishirmusta 22,9 sekuntia.

–  Positiivista toki se, että Therese ei ole kovin kaukana. Kukaan ei ehkä alussa uskaltanut lähteä siihen vauhtiin, niin hän pääsi karkaamaan. Mutta kun hänen hiihtoaan näki siinä, niin kyllä se hänelläkin alkoi painaa se matkanteko, Pärmäkoski sanoi.

Isometsä komppaa osin.

– Perinteisellä näki, että Johaug paineli, minkä kintuista pääsi, eikä porukka jäänyt kuin 15 sekuntia. Ero on alkutalvesta jonkin verran pienentynyt, mutta yhä edelleen Johaug on paras.

Iskuetäisyydellä Pärmäkosken ei voi vielä sanoa Johaugista olevan.

– Johaugin ero häntä seuraavaan porukkaan oli välillä jo puoli minuuttia. Hän pystyi lopussa löysäilemään ja tuulettamaan. Vaikka voitto oli 15 sekuntia, se oli oikeasti erittäin hallittu ja selkeä voitto, Isometsä niputtaa kokonaisuuden.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja