Isometsä: Vilkaisu kisakalenteriin teki Krista Pärmäkosken päätöksestä helpon – "Oli vähän pakkokin mennä Rukalle"

39:52
Alkukaudella säväyttänyt Joni Mäki kommentoi tavoitteitaan ja Jari Isometsä ennakoi alkavaa maailmancup-kautta Tulosruudussa 23. marraskuuta.

Krista Pärmäkosken kisakunto on pieni arvoitus Rukan maailmancup-avauksen alla. MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän mielestä Suomen huippunimen oli lähes pakko osallistua tulevan viikonlopun kilpailuihin. 

Pärmäkoski avasi kautensa Taivalkoskella viime viikolla, mutta jäi Kerttu Niskasesta puoli minuuttia vapaan kympillä. Tämän jälkeen hän pyöritteli osallistumistaan Rukan kilpailuihin

Maanantaina tiedotettiin, että kymmenkertainen arvokisamitalisti on mukana Suomen joukkueessa. Jari Isometsän mielestä hieman pakostakin. 

– Pärmäkoski ei varmasti löydä Rukalla huippuvirettään, mutta yhtä varmasti meno on parempaa kuin Taivalkoskella. Hän tulee saamaan kohtuullisen sijoituksen, Isometsä ennakoi. 

– Kyllä hänen oli vähän pakkokin mennä Rukalle, kun Lillehammerissa ei hiihdetä, minkä jälkeen on Davos, sitten sprinttiviikonloppu ja yhtäkkiä onkin jo joulu käsillä.

Isometsä viittaa tällä maailmancupin kalenteriin, joka saattaa elää vahvastikin koronapandemian takia. Joulukuun alun Lillehammerin kisat ehdittiin jo perua, sitä seuraavalla viikolla hiihdetään Pärmäkoskelle hyvin sopiva matka (10 kilometriä vapaalla) Davosissa. Vapaan sprintit Dresdenissä (19.-20.12.) eivät ole Suomen ykkösnaisen leipälaji. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kovia kisoja on saatava, jotta kuntokäyrä lähtisi nousuun.  

– Suomen cupin kisa potkaisi sitä eteenpäin. Startti on nyt alla, joten seuraavaan on parempi lähteä. Nyt hiihdetään kolmena päivänä peräkkäin, niin urakka on rankempi. Se, että kisat ovat Rukalla, painoi varmasti Pärmäkosken vaakakupissa. Ja seuraavana viikonloppuna ei hiihdetä lainkaan. 

Naisten kärki aiempaa kapeampi

Rukalta puuttuu ainakin kaksi tuttua kärkinimeä. 

– Norjan Ingvild Flugstad Östberg ilmoitti, ettei hiihdä koko kautena ja ruotsalainen Charlotte Kalla on sairastanut koronan, vaikka hän onkin nyt palannut jo harjoituksiin. Naisissa ei ole niin hirveästi absoluuttisia huippuja, joten tämä avaa hieman tietä muille, Isometsä ennakoi.

Ehdotonta kärkeä haastavaan ryhmään Isometsä nostaa muun muassa Pärmäkosken, Niskasen, venäläiset Natalia Neprjajevan johdolla sekä norjalaiset Heidi Wengin ja Helene Marie Fossesholmin

– Kerttu Niskanen voitti Taivalkoskella ylivoimaisesti ja hiihto oli hyvä: sillä olisi oltu maailmancupissa kärkikymmenikössä kirkkaasti.

Ja se ehdoton kärki? Ruotsin Ebba Andersson ja Frida Karlsson sekä eräs Therese Johaug Norjasta. 

– Kisat ovat näyttäneet silmämääräisesti siltä, ettei kukaan pysty tällä hetkellä vastaamaan normaalimatkoilla tämän kolmikon vauhtiin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sprintissä Isometsä liputtaa ruotsalaisten puolesta.

– Sieltä tulee mieletön määrä hyviä hiihtäjiä. Rukalta saattaa kuitenkin puuttua joitakin kovia sprinttereitä, sillä viikonloppuna hiihdetään myös kaksi normaalimatkaa.

Naisten kisamatkat Rukalla ovat perinteisen sprintti perjantaina, 10 kilometriä perinteisellä lauantaina ja 10 kilometrin takaa-ajo vapaalla sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja