Mainos

Islannissa kadonneen nuoren naisen mysteeri sai surullisen käänteen – löydettiin murhattuna rannalta

Islannissa surtiin viikonloppuna Birna Brjánsdóttiria. Reilun viikon kateissa ollut parikymppinen nainen löydettiin sunnuntaina kuolleena rannalta läheltä saarivaltion pääkaupunkia, kertoo uutistoimisto AFP. Tapaus on noussut otsikoihin ympäri maailmaa, sillä henkirikokset ovat maassa äärimmäisen harvinaisia.

Brjánsdóttir horjui Reykjavíkin keskustassa sijaitsevasta ravintolasta kotia kohti noin kello viiden aikaan aamuyöstä 14. tammikuuta. Matkallaan kebab-ravintolassa pistäytyneen naisen liikkeet tallentuivat valvontakameraan.

Myöhemmin naisen kengät löydettiin Reykjavikin eteläpuolella sijaitsevasta Hafnarfjörðurin satamasta. Nainen itse oli kadonnut jäljettömiin.

Punainen auto tallentui kameraan

Uutistoimisto AFP kertoo, että Reykjavíkin keskustassa liikkui Brjánsdóttirin katoamisen aikaan punainen Kia Rio -henkilöauto, joka nähtiin vain puolitoista tuntia myöhemmin parkkeerattuna satamaan ankkuroidun kalastusaluksen liepeillä.

Grönlantilainen Polar Nanoq -niminen troolari nosti ankkurinsa satamasta aamulla, mutta Islannin poliisin erikoisjoukot tavoittivat aluksen helikopterilla ja kuulustelivat aluksen miehistöä.

Troolari palasi Reykjavíkiin ja kaksi aluksen kyydissä ollutta miestä pidätettiin.

Tutkinnoissa selvisi, että punainen Kia Rio oli miesten vuokraama. Autosta löytyi Brjánsdóttirin verta.

Etsintöihin osallistui 725 yli vapaaehtoista

Naisen ruumis löydettiin lopulta Reykjavikin eteläpuolella sijaitsevalta rannalta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan naisen etsintöihin osallistui yli 725 vapaaehtoista. Paikallisissa tiedotusvälineissä etsintäoperaatiota on kutsuttu maan historian suurimmaksi.

Islannin poliisi tiedotti sunnuntaina, että Brjánsdóttirin kuolemaa tutkitaan murhana, vaikka naisen kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Tapaus on järkyttänyt islantilaisia, sillä 330 000 asukkaan saarivaltiossa kirjataan murhia vuosittain keskimäärin vain 1,8 kappaletta, kertoo uutistoimisto AFP. Suurimpaan osaan tapauksista liittyy jollain tapaa joko alkoholi tai mielenterveysongelmat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.