Mainos

Islannin ilmavalvonnasta poliittinen sotku: Demarit eivät olekaan hyväksyneet

Suomen päätös osallistua Islannin ilmavalvontaan yhdessä Ruotsin kanssa ei olekaan varmaa.

MTV:n uutisten tietojen mukaan SDP:n eduskuntaryhmä ei ole hyväksynyt operaatiota, vaikka pääministeri Jyrki Katainen niin sanoi.

SDP:n eduskuntaryhmä päätti viime viikolla pyytää Islannin ilmavalvontahankkeesta lisäselvityksiä. Ryhmä myös linjasi, että jos asiaan pitää ottaa kantaa aikaisemmin, päätökseen pitää sisällyttää niin kutsuttu eduskuntavarauma.

Se tarkoittaa sitä, että SDP:n eduskuntaryhmälle pitää jättää myöhemmässä päätöksenteossa vapaus päättää asiasta miten haluaa. Viime viikon ryhmäkokouksessa moni demariedustaja kritisoi koko Islanti-hanketta.

Pääministeri Katainen puolestaan sanoi heti Suomen ja Ruotsin myönteisten Islanti-päätösten julkistamisen jälkeen, että hallituksessa vain vasemmistoliitto oli halunnut lisätietoja ja suhtautunut päätökseen epäillen.

Kataisen mukaan päätöstä ei olisi tehty, ellei sen takana olisi eduskunnan enemmistöä.

Näyttää siltä, että presidentti Sauli Niinistö ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunta (UTVA) eivät ole tienneet SDP:n eduskuntaryhmän päätöksestä.

Asiassa tikun nokkaan nousee ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd), jonka olisi pitänyt kertoa demareiden varaumasta myös muille.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 30.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.