Mainos

Isä ravisteli tyttövauvaa - tuomiona sakkoja ja korvauksia

24-vuotias isä oli ravistellut puolivuotiasta tytärtään ja aiheuttanut tälle vammoja. Tuomioksi määrättiin 300 euroa sakkoa ja 700 euro korvaukset kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta.

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi torstaina sakkoihin 24-vuotiaan isän, jonka katsottiin aiheuttaneen liian voimakkaalla ravistelulla vammoja puolivuotiaalle tyttärelleen. Tuomio tuli vammantuottamuksesta.

Ratkaisullaan hovioikeus piti voimassa Joensuun käräjäoikeuden aiemman päätöksen.

Tapaus sattui perheen kotona Joensuussa heinäkuussa 2006. Isän kanssa kotona ollut tytär meni veltoksi ja alkoi oksentaa. Lapsella oli myös verenvuotoa silmissä ja silmänpohjissa. Käräjäoikeuden mukaan vammat saattoivat syntyä nykyisen lääketieteellisen tietämyksen mukaan vain ravistelussa.

Tapahtumainkulku jäi kuitenkin osittain epäselväksi. Oikeuden mukaan sekin oli mahdollista, että isä käsitteli lastaan liian voimakkain ottein vasta sen jälkeen kun tämä oli mennyt veltoksi. Siksi käräjäoikeus luki isän syyksi vain huolimattomuuden. Tahallisuuden puuttumista tuki sekin, että isä haki tyttärelleen heti apua oireiden ilmettyä.

Miehelle määrättiin 50 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa 300 euroa. Hän joutuu maksamaan tyttärelleen myös 700 euroa kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta.

Mies kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä myös hovioikeudessa. Miehen mukaan vammat johtuivat jostakin muusta kuin hänen menettelystään.

Mies kertoi käräjäoikeudessa, että tytär oli herännyt illalla kesken uniensa ja muuttunut sitten yllättäen veltoksi, kun hän oli yrittänyt juottaa tälle maitoa. Mies luuli tyttären vetäneen maitoa henkeensä, minkä jälkeen hän oli taputtanut lasta selkään ja poskiin saadakseen tämän virkoamaan. Kun lapsi ei vironnut soitti mies vaimolleen, joka hälytti ambulanssin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.