Mainos

Isä näki lapsensa yliajon – naiselle 480 e sakkoa

Helsinkiläisisä koki kauhunhetkiä tammikuussa 2012. Suojatien eteen pysähtynyt isä näki 9-vuotiaan poikansa yli ajettavan.

Juttua puitiin nyt talvella Helsingin käräjäoikeudessa ja yliajaja sai vajaan viidensadan euron sakot.

Isä oli liikkeellä pakettiautollaan ja kyydissä oli perheen toinen lapsi, nelivuotias poika. Yhdeksänvuotias oli lähtenyt kouluun aamulla aiemmin.

Liikenne Helsingin Pakilantiellä oli vilkasta, koska oli aamuruuhka.

Isä oli huomannut 9-vuotiaan poikansa vasta, kun oli pysähtynyt risteävän Kyläkunnantien kohdalla suojatien eteen. Poika oli lähtenyt ylittämään katua, kun viereistä kaistaa tuli auto 30–40 kilometrin tuntinopeudella ja törmäsi poikaan.

Isä oli laittanut hätävilkut päälle ja lähti katsomaan tilannetta. Hän otti pojan syliinsä, vei hänet tien viereen ja soitti hätäkeskukseen. Isä rauhoitteli poikaa ja poika toisteli hänelle, ettei ole mitään hätää.

Poika selvisi onneksi ruhjeilla.

Eksynyt yliajaja

21-vuotias nainen, yliajaja, kertoi eksyneensä matkalla kouluun, johon hän oli menossa ensimmäistä päivää. Hän oli etsinyt paikkaa, jossa voisi tehdä U-käännöksen. Naisen mukaan hän ajoi Pakilantiellä oikeanpuoleista kaistaa. Kun hän huomasi pakettiauton, hän kertoi samalla huomanneen pienen pojan juoksevan auton takaa.

Nainen kertoi jarruttaneensa ja kääntäneensä sivuun. Hänen autonsa kuitenkin töytäisi poikaa, joka kaatui maahan. Naisen mukaan poika oli kertonut olevansa kunnossa.

Naisen mukaan paikka oli vieras, ja lumi oli peittänyt suojatiemerkinnät. Hän oli huomannut suojatien ja pysähtyneen pakettiauton vasta kun näki pojan tulevan pakettiauton takaa..

Törkeä liikenteenvaarantaminen

Käräjäoikeuden mukaan jutussa ei ollut olennaista se, ettei nainen huomannut pakettiauton pysähtymistä tai ollut ajan tasalla liikennetilanteesta, vaan se, että naisen olisi pitänyt huomata suojatien eteen pysähtynyt auto.

Oikeuden mukaan naisen olisi pitänyt nähdä suojatie-liikennemerkit.

– On ollut kyse sekunneista tai sekunnin kymmenysosista, ettei tapauksesta olisi tullut paljon vakavampia seurauksia, oikeus lausui. Tapauksesta aiheutui vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Nainen tuomittiin teosta 80 päiväsakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänen minimituloillaan sakot olivat 480 euroa.

Naisen asianajajan palkkio jutussa oli 1120 euroa, mikä jäi veronmaksajien kontolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.