Mainos

Iran: Vallanvaihto ei uhkaa neuvotteluja ydinohjelmasta

Iranin ulkoministeriö vakuuttaa, ettei kovan linjan vanhoilliseksi luonnehditun Mahmoud Ahmadinejadin valinta presidentiksi muuta maan suhtautumista ydinneuvotteluihin.

Iran vakuuttaa jatkavansa neuvotteluja ydinohjelmastaan myös uuden presidentin johdolla. Mahmoud Ahmadinejadin voitto presidentinvaaleissa on hermostuttanut lännessä monet, jotka pelkäävät, että kovan linjan vanhoillisen edustajan valinta tiukentaa Iranin ulkopolitiikkaa ja erityisesti sen suhtautumista ydinneuvotteluihin.

- Liennytyspolitiikkamme jatkuu varmasti, enkä usko, että makropolitiikkamme muuttuu. Ydinneuvottelut ovat osa makropolitiikkaa, josta päätämme konsensuksella. Presidentin vaihtuminen ei muuta tätä, Iranin ulkoministeriön edustaja Hamid Asefi totesi tänään.

Yhdysvaltain mukaan Iran käyttää ydinohjelmaansa ydinaseen valmistamiseen, mutta Iran on tähdentänyt ohjelman tähtäävän ainoastaan sähköntuottamiseen. Uraanin rikastaminen on parhaillaan jäissä Iranissa, mutta maan johto on vakuuttanut sen olevan vain väliaikaista. EU:n on määrä tuoda uusia ehdotuksia kiistan ratkaisemiseksi elokuussa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.