Mainos

Iran uhkaa kieltää YK:n ydinasetarkastukset

Iran on ilmoittanut kieltävänsä YK:n tarkastajien pääsyn maahan, jos maan ydintutkimusohjelma viedään YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on tarjoutunut välittäjäksi kiistassa.

Iran uhkaa lopettaa YK:n tarkastajien yllätyskäynnit, jos YK:n turvallisuusneuvosto ottaa maan ydintutkimusohjelman käsittelyynsä. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on tarjoutunut välittäjäksi kiistassa.

- Hallituksen on pakko lopettaa kaikki vapaaehtoiset toimensa, jos tapaus viedään turvallisuusneuvostoon, Iranin ulkoministeri Manouchehr Mottaki on sanonut uutistoimisto IRNA:n mukaan.

Annan keskusteli eilen puhelimitse Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin kanssa 40 minuutin ajan. Annan sanoi puhelun jälkeen, että kiista viedään YK:n turvallisuusneuvostoon vasta, kun kaikki muut mahdollisuudet on selvitetty.

Iran ilmoitti tällä viikolla aloittavansa uudelleen ydintutkimusohjelmansa. Britannia, Saksa ja Ranska reagoivat ilmoitukseen uhkaamalla viedä kiistan turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.