Mainos

Iran pyysi apua maanjäristyksen uhreille

Iran julkisti tänään poikkeuksellisesti vetoomuksen kansainväliselle yhteisölle maan luoteisosassa tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen uhrien auttamiseksi, kertoi YK:n edustaja Teheranissa. Iranilaisviranomaiset ovat laatineet yhdessä YK:n kanssa luettelon järistyksessä kodittomiksi jääneiden 40 000 ihmisen ja muiden uhrien kiireellisimmistä tarpeista.

Pelastusmiehistöt jatkoivat tänään maanjäristyksen uhrien etsimistä Luoteis-Iranissa sijaitsevassa Ardabilin maakunnassa. Punaisen puolikuun edustajan mukaan töitä haittasi lumi, jota oli satanut paikoin 30 senttimetriä.

Voimakkuudeltaan 5,5 richterin järistyksen uhrien lukumäärä oli edelleen tänään hieman vajaat tuhat, mutta pelastusmiehistöt odottavat löytävänsä vielä lisää kuolleita. Iranin sisäministerin Ali Mohammad Besharatin mukaan järistyksessä tuhoutui 11 200 taloa. Perjantain jälkeen alueella on rekisteröity noin 350 jälkijäristystä.

Uutistoimisto Irna kertoi tänään, että järistyksen uhreja auttamaan matkalla ollut lentokone on ilmeisesti syöksynyt maahan. Kone, jossa oli neljä matkustajaa, katosi eilen, ja paikallisten lähteiden mukaan se putosi huonossa säässä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.