Irakissa vapautettu panttivankeja

Kaksi kanadalaista ja britti on vapautettu Bagdadissa. Irakissa on ollut verinen päivä.

Kolme Irakissa siepattua länsimaalaista on vapautettu Bagdadissa. Britannian suurlähetystön mukaan vapautetuista kaksi on kanadalaisia ja yksi britti.

Heidät siepattiin marraskuussa yhdessä amerikkalaisen Tom Foxin kanssa. Fox löydettiin tapettuna yli viikko sitten. Nelikko kuului sodanvastaiseen kristilliseen ryhmään Christian Peacemaker Teams.

Viranomaiset eivät kertoneet, kuinka panttivangit pääsivät vapaaksi.

Kymmeniä kuoli veriteoissa tänään

Ainakin 35 ihmistä sai torstaina surmansa veriteoissa Irakissa. Pahinta tuhoa aiheutti Bagdadin keskustassa autonsa räjäyttänyt itsemurhaiskijä, joka tappoi 25 ihmistä ja haavoitti kymmeniä.

Maan sisäministeriön tietojen mukaan auto pysäytettiin tiesululle. Kun ajoneuvoa alettiin tarkistaa, pommittaja räjäytti sen poliisin terrorismin vastaisen yksikön päämajan edustalla.

Aiemmin tänään ainakin viisi poliisia kuoli ja yli 20 haavoittui autopommi-iskussa Bagdadin shiiakaupunginosassa. Myös kaupungin pohjoisosassa tehtiin pommi-isku, jossa kuoli kolme ihmistä ja neljä haavoittui.

Babylonissa noin 60 kilometrin päässä Bagdadissa yksi poliisi sai surmansa ja kolme muuta haavoittui tienvarsipommin räjähdettyä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat