Mainos

Irakissa neuvoteltiin kemiallisista aseista

Kansainväliset kemiallisten aseiden asiantuntijat ovat saaneet päätökseen kemiallisia aseita koskevat neuvottelunsa Irakin viranomaisten kanssa.

Irakilaisten mukaan asiantuntijat ja Irakin viranomaiset ovat päässeet sopuun siitä, että kansainvälinen ryhmä pääsee käymään aseiden tuhoamispaikoissa. Asiantuntijaryhmä sen sijaan ei eilen kommentoinut neuvottelujen tuloksia.
-Sovimme siitä, että kansainväliset asiantuntijat pääsevät analysoimaan paikkoja, joissa me olemme tuhonneet kemialliset aseemme. Sovimme tällaisten käyntien aikataulusta sekä siitä, että asiantuntijat voivat ottaa näytteitä näiltä paikoilta, neuvotteluissa Irakia edustanut Amer al-Saadi kertoi.

Irak on toivonut, että nämä niin sanotut tekniset arviointikokoukset olisivat YK:lle korvaus siitä, ettei Irak päästä asetarkastajia presidentti Saddam Husseinin yksityistiloiksi luokiteltuihin kohteisiin. Tällä viikolla käytyihin neuvotteluihin on osallistunut myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Irakin mukaan YK:n asetarkastajat suhtautuvat Irakiin vihamielisesti ja ulkopuolisten asiantuntijoiden on toivottu edistävän Irakin ja asetarkastajien yhteistyötä.

Neuvottelut, jotka koskevat Irakin edistymistä kiellettyjen asekärkien hävittämisessä, jatkuivat suunnitelmista poiketen eilen. YK:n asetarkastuskomission UNSCOMin mukaan on vieläkin epäselvää, mitä 45 taistelukärjelle on tapahtunut.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.