Mainos

Irakin ex-tiedotusministeri tilitti tuntojaan

Irakin kiistelty tiedotusministeri on tilittänyt tuntojaan televisiossa. Mohammed Saaed al-Sahaf esiintyi nyt ensimmäistä kertaa julkisesti Bagdadin kukistumisen jälkeen.

Mohammed Saeed al-Sahhaf

Surullisen kuuluisa Irakin tiedotusministeri Mohammed Saaed al-Sahaf jää takuuvarmasti historiaan. Hänhän väitti, että brittiläisiä tai amerikkalaisia sotilaita ei ole Bagdadissa ainuttakaan, kun joukkojen tankit vyöryivät jo kaupunkiin. Lentokentänkin tapahtumista ministerillä oli hieman väärää tietoa.

- Kukistimme vastarinnan Saddamin kansainvälisellä lentokentällä. Me olemme putsanneet koko lentoaseman, hän väitti.

Nyt - kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin - on alistuneella, laihtuneella ja harmaahapsiseksi muuttuneella ministerillä vähemmän uhoa äänessä.

- Sotilaallinen puoli meidän tiedonkulun verkostostamme - jolta siis luotimme saavamme kaikista tarkinta tietoa - olikin itse asiassa heikoin lenkki ja se kaatui ensimmäisenä.

Koomiseksi Aliksikin kutsuttu ministeri ei siis voinut omien sanojensa mukaan muuta kuin hehkuttaa voittoa, vaikka tiesi tismalleen missä mennään. Ja vaikka hän nimitteli Yhdysvaltain ja Britannian johtajia "verta imeviksi äpäriksi", niin vaarallisten ja halutuimpien listalle hän ei päässyt, korttipakkaankin vain jokeriksi.

Monille arabeille Sahaf oli suorasanainen sankari, toisille taas pettureista pahin. Maailmalla koominen Ali on noussut superjulkkiseksi, fanisivut ja -tuotteet löytyvät totta kai netistä. Yhdysvaltain armeijan tiedottajankin mielestä hänestä tulisi miljonääri kenen tahansa tiedottajana.

Sahaf kertoi antautuneensa Yhdysvaltain joukoille Irakin sodan aikana ja päässeensä vapaaksi kuulustelujen jälkeen. Saddam Husseinin olinpaikasta hänellä ei ole tietoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.