Mainos

Irakilainen kapinallisryhmä tarjoaa USA:lle neuvotteluja

Brittiläisen Independent-lehden mukaan irakilainen kapinallisryhmä on jo tarjonnut tulitaukoa amerikkalaisjoukoille myönnytyksiä vastaan.

Irakilainen kapinallisryhmä on tarjonnut Yhdysvalloille neuvotteluja tulitauosta Irakissa, kirjoittaa brittiläinen Independent-lehti.

Sunnien Islamilainen vastarintaliike -ryhmä antoi lehdelle lausunnon, jossa liikkeen aseellista toimintaa johtava Abu Salih al-Jeelani esittää neuvottelujen johtajaksi YK:ta, Arabiliittoa tai Islamilaisten maiden konferenssia.

- Jos amerikkalaiset haluavat neuvotella vetäytymisestä maastamme ja jättää kansamme elämään rauhassa, niin silloin neuvottelemme eräin ehdoin, lausunnossa sanotaan.

Lehden mukaan ryhmä on jo tarjonnut tulitaukoa amerikkalaisjoukoille myönnytyksiä vastaan. Ryhmä vaatii mm. 5000:n irakilaisvankiloissa olevan vapauttamista, nykyhallituksen hajottamista sekä Irakin viranomaisten ja Yhdysvaltain joukkojen sopimusten purkamista.

Ryhmä vaatii neuvotteluja Yhdysvaltain Irakin-lähettilään ja amerikkalaisjoukkojen komentajan kanssa. Se on kieltäytynyt neuvottelemasta Irakin pääministerin Nuri al-Malikin kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.