Mainos

Irak uhmaa länsiliittoutumaa

Irak ei aio sallia amerikkalaisten asetarkkailijoiden pääsyä maahan. Irakin hallitus on ilmoittanut asiasta virallisesti. Irak on myös ilmoittanut, ettei se pelkää mahdollisia voimatoimia.

Irakin ja YK:n välille onkin nyt syntymässä erittäin vakava selkkaus, sillä Irak eväsi tänään kolmelta amerikkalaisvirkailijalta pääsyn maahan. Yhdysvalloilla on kuitenkin monta tapaa pakottaa Irak noudattamaan YK:n turvallisuusneuvoston tahtoa, kommentoi puolestaan Valkoisen talon tiedottaja Irakin uhittelua.

Kaksi tarkastajista oli Irakin aseidenriisuntaa valvovan YK:n erityiskomission (UNSCOM) ja kolmas Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) palveluksessa. Heitä kiellettiin poistumasta Bagdadin lentokentälle laskeutuneesta koneesta.

Irak ilmoitti eilen karkottavansa UNSCOM:in palveluksessa olevat Yhdysvaltain kansalaiset ja estävänsä amerikkalaisten tarkastajien maahantulon.

YK:n 15-jäseninen turvallisuusneuvosto varoitti eilen Irakia vakavista seurauksista, jos Irakin hallitus toteuttaa uhkauksensa.
(STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.