Mainos

Irak: Arabit yhdessä USA:ta vastaan

Irakin hallitseva Baath-puolue vaatii Yhdysvaltain vastaisia toimia arabimaissa. Perusteena on Yhdysvaltain suhtautuminen palestiinalaisiin ja Irakiin.

Saddam ja Irak

Irakin lehdistön julkaisemassa tiedonannossa Baath kehotti arabimilitantteja kiristämään otettaan vastustaakseen Yhdysvaltain etujen ajamista arabimaissa. Puolueen mukaan kaikkia Yhdysvaltain hallituksen edustajia alueella on pidettävä vihollisina. Irak myös suhtautuu epäilevästi yrityksiin järjestää Lähi-idän rauhankokous Egyptissä, koska sen nähdään pyrkivän tukahduttamaan palestiinalaisten kansannousun.

Asiasta kertoi Irakin varapääministeri Tareq Aziz maan lehdistölle. Torstaina Irakin virallinen uutistoimisto kertoi, että yli puoli miljoonaa irakilaista on ilmoittautunut vapaaehtoisiksi taistelemaan palestiinalaisten rinnalla Israelia vastaan.

Saudit varoittivat Israelia

Saudiarabialaisen Al-Watan -lehden mukaan maan kruununprinssi Abdullah on ilmoittanut, että Saudi-Arabia ryhtyy "päättäväisiin toimiin", mikäli Israel jatkaa hyökkäystään palestiinalaisia vastaan.

Yhdysvallat sulki kahdeksan lähetystöään Afrikan maissa, kenialainen sanomalehti raportoi tänään. Lukuisa lähetystöjä Lähi-idässä oli suljettu jo aiemmin sen jälkeen, kun äärimuslimien itsemurhaiskuksi epäilty räjähdys surmasi ainakin 17 amerikkalaissotilasta sotalaivalla Jemenissä torstaina.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.