Mainos

IPI: 23 journalistia saanut surmansa 2003

Jo 23 journalistia on saanut surmansa työssään tänä vuonna, useimmat heistä, 14, Irakin sodan yhteydessä, sanoi Kansainvälinen lehdistöinstituutti (IPI) Maailman lehdistönvapauden päivänä tänään.

Vuonna 2002 sai surmansa 54 journalistia. Kaikkiaan on vuoden 1997 jälkeen on kuollut työtehtävissä 352 journalistia, heistä 109 Pohjois-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa, 85 Euroopassa, 76 Aasiassa, 43 Afrikassa ja 39 Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Brysseliin on IPI:n ja maailman suurimman journalistijärjestön Kansainvälisen journalistiliiton (IFJ:n) aloitteesta perustettu erityinen elin, Kansainvälinen uutisturvallisuusinstituutti (INSI) huolehtimaan journalistien turvakoulutuksesta. Syynä ovat journalistien fyysiseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien lisääntyminen viime vuosina.

Kansainvälinen lehdistöinstituutti perustettiin vuonna 1950 lehdistönvapauden suojelemiseksi ja tiedotusvälineiden toimintaedellytysten parantamiseksi. Instituuttiin kuuluu kustantajia, julkaisijoita ja johtavia toimittajia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.