Mainos

Intiakin tulossa Asem-kokoukseen

Ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäen mukaan Intiakin saattaa osallistua Suomen puheenjohtajakauden Asem-huippukokoukseen. Se nostaisi osanottavien valtuuskuntien lukumäärän jo 42:een.

Lehtomäen mukaan selvitykset huippukokouksen mahdollisesta siirtämisestä Tampereelta Helsinkiin jatkuvat vielä mutta ratkaisu yritetään tehdä ensi viikolla. Alunperin asia piti ratkaista tämän perjantain EU-ministerivaliokunnassa, mutta päätöstä lykättiin.

-Siinä on käytännön asioita selvitettävä, että molemmilla kaupungeilla olisi samat käsitykset perusfaktoista. Tässä on yllättävän paljon liikkuvia elementtejä. Meidän täytyy olla varustautuneita monenlaiseen, Lehtomäki sanoi.

Kokouksen osanottajamäärää on vaikea vielä arvioida tarkasti, mutta se liikkuu noin neljäntuhannen paikkeilla. Intia on ollut kiinnostunut liittymään Asem-yhteistyöhön, ja jos sekin tulee mukaan, osanottajamäärä nousee useilla sadoilla.

Kokouksen yhteydessä järjestetään myös kansalaisjärjestöjen kokous. Kokouksen järjestäminen nielee suuren osan Suomen EU-puheenjohtajuuden budjetista.

-Kustannukset on joka tapauksessa huikeat, siitä voidaan lähteä. Mutta se on myös suurin ja merkittävin valtionpäämiestason kokous, joka Suomessa on koskaan järjestetty. Kaikkein tärkeintä on se, että me saadaan tämä hyvin hoidettua, Lehtomäki sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.