Mainos

Intia uskoo yhä diplomatiaan

Tilanne Intian ja Pakistanin välillä kiristyy kiristymistään. Osapuolet valmistautuvat sotaan, mutta sanovat uskovansa rauhanomaiseen ratkaisuun.

Intian pääministeri uskoo, että Intian ja Pakistanin välinen kireä tilanne voidaan selvittää diplomatian keinoin. Pääministeri Atal Behari Vajpayee vannoo diplomatian nimeen samaan aikaan kun molemmat valtiot keskittävät joukkoja keskinäiselle rajalleen ja evakuoivat siviilejä alueelta. Pakistan ilmoittaa olevansa valmis sotaan, jos Intia hyökkää. Presidentti Pervez Musharraf sanoo, että Pakistan ei halua kriisin puhkeavan sodaksi Intian kanssa

Intia on toistaiseksi kieltäytynyt suorista neuvotteluista Pakistanin kanssa. Se pitää neuvottelujen ehtona sitä, että Pakistan tekee jotakin konkreettista estääkseen Pakistanista käsin toimivien muslimien ääriryhmien toiminnan. Intian kaikki puolueet ovat luvanneet tukensa hallitukselle, jos sotaan ajaudutaan.

Yhdysvaltain presidentti George Bush soittanut molempien maiden johtajille pyytäen heitä löytämään rauhanomaisen ratkaisun kiistaansa. Yhdysvallat pelkää Pakistanin ja Intian välirikon heikentävän terrorismin vastaista taistelua ja vähentävän Pakistanin mielenkiintoa Afganistanin vastaisen rajan valvontaan.

(MTV3-AFP)

(Seitsemän uutiset 30.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.