Mainos

Intia teki ohjuskokeen

Intia on tehnyt ohjuskokeen Agni 1-ohjuksella. Pakistan kritisoi koetta heti tuoreeltaan ja ilmoitti vastavetona ottaneensa käyttöön uuden keskimatkan ohjuksen.

Intia on aamulla tehnyt ohjuskokeen Agni 1 -ohjuksella, kertoi puolustusministeriön edustaja. Ohjuksen kantomatka on 700 kilometriä.

Agni 1 on keskimatkan ohjus, joka pystyy kuljettamaan ydinkärjen. Koe tehtiin Chandipurissa Intian itärannikolla.

Pakistanin mielestä Intian ohjuskoe ei ollut yllätys, sillä "Intian kunnianhimo ydinaseiden ja ohjusten alalla on hyvin tunnettu". Pakistanin tiedotusministerin Rashid Ahmedin mukaan koe kertoo Intian sotaa lietsovasta mielenlaadusta.

Intian puolustusministeriön edustajan mukaan kyse on joka vuosi samoihin aikoihin tehtävästä säännöllisestä ohjusjärjestelmän testaamisesta, jolla ei ole mitään tekemistä kulloisenkin tilanteen kanssa. Sodanlietsonnasta ei hänen mukaansa ole kysymys.

Pakistanin armeija puolestaan ilmoitti ottaneensa tänään käyttöön ensimmäistä kertaa keskimatkan ohjuksen. Ghauri-nimellä tunnettu ohjus pystyy kuljettamaan ydinkärkiä. Ohjuksen kantomatka on 1500 kilometriä, ja sitä testattiin neljä vuotta.

Intia ja Pakistan tekivät kummatkin ydinkokeen vuonna 1998.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.