Mainos

Intia jatkoi pommituksia Kashmirissa

Intialainen sotilashelikopteri ammuttiin tänään alas sen ollessa pommittamassa Pakistanin tukemia muslimisissejä Kashmirissa, kertoivat sotilaslähteet. Vielä ei tiedetä, olivatko ampujat sissejä vai pakistanilaisia. Lentäjä käytti heittoistuinta, mutta hänen kohtalostaan ei ole tietoa.

Intia jatkoi tänään ilmapommituksia muslimisissejä vastaan. Pommitukset alkoivat aamuvarhaisella ja keskittyivät aiempien päivien mukaisesti Kargilin alueelle noin sata kilometriä koilliseen Jammu ja Kashmirin osavaltion pääkaupungista Srinagarista. Intia sanoi tänään, että puolet noin 400 sissistä on saanut surmansa ilmaiskuissa. Intian mukaan sissit, heidän joukossaan myös Pakistanin armeijan sotilaita, soluttautuivat Kargiliin Kashmirissa toukokuun alussa.

Intia on jo kahtena edellisenä päivän pommittanut sissejä Kashmirissa. Eilen se menetti kaksi hävittäjäänsä Kashmirin yllä, ja Pakistan ilmoitti ampuneensa ne alas. Intia myönsi, että toinen koneista ammuttiin, mutta toinen syöksyi maahan teknisen vian vuoksi.

Intian hallituksen turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Brajesh Mishra vakuutti kuitenkin tänään, ettei Intia laajenna selkkausta sodaksi hävittäjän alasampumisen vuoksi. Times of India -lehden haastattelussa hän sanoi Intian toivovan kansainväliseltä yhteisöltä välitystä konfliktiin. Myös Pakistan on vedonnut YK:hon, jotta järjestö lähettäisi erityislähettilään alueelle.

Kashmir on nykyisin jaettu tulitaukolinjalla, joka jättää kaksi kolmasosaa siitä Intian haltuun. Yhteenotot ovat jatkuneet nyt yli kaksi viikkoa. Kaikkiaan Intia ja Pakistan ovat kiistelleet Kashmirin alueesta jo 50 vuotta. Maat ovat itsenäistymisensä jälkeen käyneet kolme sotaa, joista kaksi on koskenut Kashmiria.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.