Mainos

Ingman saattaa jäädyttää Venäjän jäätelökaupan

Jäätelöyhtiö Ingman voi luopua Venäjän kaupasta, mikäli Venäjän viranomaiset pysyvät vaatimassaan tarkastuskäytännössä.

Yhtiön toimitusjohtaja Peter Ingman myöntää suoraan, että Venäjän vaatimukset voivat nousta liian koviksi.

Venäjän elintarviketarkastuksista vastaava viranomainen vaatii Ingmania tutkimaan jäätelöistä nykyistä tarkemmin tiettyjä vierasainejäämiä. Viranomaisen väläyttämä tiukka tarkastuskäytäntö tulisi Peter Ingmanin mukaan aivan liian kalliiksi.

- Kyllä minä koen, että olemme pelinappula jossakin suuremmassa.

Venäjän-kauppa ei ole hänen mukaansa yhtiölle elämän ja kuoleman kysymys, joten siitä voitaisiin myös luopua.

Venäjän arvaamattomuus mietityttää

Muilla suomalaisilla liha- ja maitoyrityksillä riittää vielä kärsivällisyyttä Venäjän tuontirajoitusten kanssa. Yritykset aikovat pysytellä kiinni Venäjän-kaupassa vaikeuksista huolimatta ja korjata Venäjän nimeämät puutteet.

Venäjän markkinoihin ja viranomaisiin liittyvä epävarmuus vaivaa yrityksiä, mutta markkinoilla halutaan olla mukana hyvän kasvupotentiaalin takia.

- Se pitää tietää, että Venäjä on aina epävarma. Viranomaisten käyttäytyminen on riski, tiivistää Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Henrik Snellman.

Yhtiö sai Venäjältä useita korjaustoiveita, mutta niiden toteuttaminen ei tule Snellmanin mukaan kalliiksi.

Yhtiössä mietitään joka tapauksessa tämän vuoden aikana, kannattaako Venäjän-kaupassa olla mukana. Näillä näkymin toimintaa aiotaan jatkaa.

Venäjä on rajoittanut kaikkiaan 14 tuotantolaitoksen tuontia. Tuontirajoitukset koskevat tiettyjä Ingmanin, Valion, Atrian, Snellmanin ja HK Ruokatalon tuotantolaitoksia. Mukana on myös Hämeenlinnan Osuusmeijerin, Liha-Saarioisten ja Nestle' Suomen laitoksia, mutta yrityksillä ei ole maahan vientiä juuri lainkaan.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei halua vielä arvioida tuontirajoitusten kestoa. Evira on jo antanut oman selvityksensä Venäjälle, joten rajoitusten kesto riippuu nyt venäläisviranomaisista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.