Mainos

Indonesian asevoimien erimielisyydet kiistettiin

Indonesian maavoimien komentaja kenraali Tyasno Sudarto kiistää arvelut erimielisyyksistä asevoimien johdossa kahden kenraalin annettua ristiriitaisia lausuntoja ihmisoikeustutkimuksesta.

Indonesia

Sudarto sanoi, ettei asevoimissa esiinny hankauksia ja että henkilökohtaiset erimielisyydet ovat siellä normaaleja. -Me ratkaisemme ne omalla tavallamme, hän lisäsi.

Indonesian strategisten erikoisjoukkojen, Kostradin, komentaja kenraaliluutnantti Jaja Suparman varoitti keskiviikkona parlamenttia aikeista kuulustella korkeita kenraaleja ihmisoikeusloukkauksista, mm. Itä-Timorissa.

Sotilaat saattaisivat loukkaantua ja käyttäytyä "mielivaltaisesti", hän sanoi. Etelä-Sulawesin olevien joukkojen komentaja kenraalimajuri Agus Wirahadikusumah kommentoi lausuntoa seuraavana päivänä toteamalla, etteivät sotilaat palvele kenraalejaan vaan asevoimia ja valtiota.

Indonesian liikenneministeri kenraaliluutnantti Agum Gumelar puuttui kiistelyyn sanomalla, että erimielisyydet on ratkaistava asevoimien sisällä eikä lehtien palstoilla. Muuten asevoimia uhkaa jakautuminen, hän sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.