Mainos

Imatran puukottajalle vaaditaan lähes neljän vuoden tuomiota

Syyttäjä vaatii imatralaisessa koulussa luokkatoveriaan puukottaneelle 16-vuotiaalle pojalle 3 vuoden ja 9 kuukauden mittaista vankeustuomiota nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii pojalle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä.

Syyttäjän mukaan vangitseminen ei ole kohtuutonta, vaikka tekijä on alaikäinen. Useat puukoniskut osuivat uhria ylävartaloon ja vammat vaativat leikkaushoitoa.

Puukotus tapahtui Kosken koulussa helmikuun puolivälissä.

Poliisi on kertonut, että kimmokkeen teolle antoi koulukiusaaminen. Syyttäjä Heli Leinosen mukaan koulukiusaaminen ei ole ollut teon todellinen motiivi.

Syyttäjä: Uhkasi tappaa

Syytteen mukaan 16-vuotias poika saapui puukon kanssa luokkaan kesken oppitunnin ja iski pulpettinsa ääressä istunutta uhriaan. Uhri pääsi pakenemaan luokan takaosaan, mutta puukottaja onnistui huitomaan lisää.

Koulun henkilökunnan edustaja sai syytteen mukaan pideltyä hetken puukottajaa, mutta otteesta päästyään poika juoksi uhrinsa perässä koulun sisä- ja ulkotiloissa ja uhkasi tappaa hänet.

Teko jäi yritykseksi, kun neuvokas koulun talonmies käski poikaa tiputtamaan kääntöveitsen maahan koulun pihalla.

Syytetty poika on esitutkinnassa myöntänyt lyöneensä toista poikaa puukolla useita kertoja. Hän on myös myöntänyt juosseensa uhrin perässä ja huudelleensa hänelle tappouhkauksia.

Käsittely suljetuin ovin

Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi jutun käsiteltäväksi yleisön läsnä olematta. Puolustus oli vaatinut juttua salaiseksi, sillä syytetty on alle 18-vuotias.

Käräjänotaari toi tiedon puheenjohtaja Hannu Rantalaisen ratkaisusta odotusaulassa odottavalle medialle ja yleisön edustajille.

Yleisö ei saanut olla läsnä salassapitoa pyydettäessä tai ratkaisua julistettaessa vastoin lakia oikeudenkäynnin julkisuudesta yleisissä tuomioistuimissa. Syyttäjän haastehakemus katsottiin julkiseksi.

Oikeudenkäynnissä kuullaan haastehakemuksen mukaan puukotuksen uhria sekä muutamaa syyttäjän todistajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.