Mainos

Imatran koulupuukotus: Löytyykö kiusaamisesta motiivi?

Imatralla luokkatoveriaan puukottanut 16-vuotias poika kertoi poliisin esitutkinnassa vuosia kestäneestä koulukiusaamisesta. Syyttäjän mukaan koulukiusaaminen ei ole oikea motiivi väkivallanteolle.

– Uhri ei ole käyttäytynyt häntä kohtaan epätavallisesti. Koulutunneilla on ollut sanailua, mutta varsinaisesti kyseessä ei ole mistään koulukiusaamisesta, totesi syyttäjä Heli Leinonen tänään oikeudenkäynnin tauolla.

Syyttäjän mukaan pulpetissaan istunut poika joutui puukotuksen uhriksi, koska hän oli sanonut varomattoman lauseen siinä vaiheessa, kun puukottaja tuli luokkaan sisälle.

Esitutkinnan mukaan uhri oli toivottanut pojalle hyvää ystävänpäivää ja sanonut antavansa tälle pusun välitunnilla.

– Pojan [sanoo nimen] sanomiset saivat minut kovasti hermostumaan ja tuntui, etten hallitse itseäni, syytetty poika kertoi esitutkinnassa.

16-vuotias, puukotuksen myöntänyt poika kertoi, että uhri oli aiemminkin pilkannut hänen näkemyksiään. Hän kuitenkin kertoi, että uhriksi joutunut ei ollut kiusaajista pahin.

Kuulustelija kysyi esitutkinnassa, että miksi hän oli ottanut puukon mukaan kouluun?

– Minua on kiusattu Kosken koulussa jo kolmen vuoden ajan. Minulla oli tarkoitus korkeintaan pelotella koulussa kiusaajiani näyttämällä tätä puukkoa heille, hän vastasi poliisille.

Hän myös kertoi kantaneensa puukkoa kerran tai kaksi aikaisemmin mukanaan koulussa.

”Oman tiensä kulkija”

16-vuotiaan syytetyn pojan koulutoverit kertoivat esitutkinnassa, etteivät he olleet huomanneet juurikaan koulukiusaamista uhrin suunnalta.

Esitutkinnassa vakavan syytteen saanut poika kertoi, että hän oli kokenut loukkaavana sen, että hänelle oli heitetty vitsinä ”homomaista lähentelyä” tai kutsuttu natsiksi.

Opettajat olivat huomioineet, että syytetty poika oli uskonnollinen ihminen. Hän oli myös kiinnostunut politiikasta ja muista yhteiskunnallisista asioista. Mitään väkivaltaisia tai aggressiivisia piirteitä he eivät olleet hänessä huomanneet.

– Hän on ollut oman tiensä kulkija hyvässä mielessä, hän pohdiskelee asioita, yksi opettajista kuvasi häntä.

Syyttäjä vaatii 16-vuotiaalle pojalle kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden mittaista vankeusrangaistusta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Puolustuksen mukaan teossa on kyse korkeintaan törkeästä pahoinpitelystä.

Lisäksi asianomistajat vaativat yhteensä 24 000 euron vahingonkorvauksia. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 20.4.2012.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.