Iltalehti: 250-kiloisen karjun kanssa paritellut mies tuomittiin ehdolliseen

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on tuominnut kärsämäkeläisen miehen 50 päivän ehdolliseen vankeuteen Kärsämäellä sijaitsevaan sikalaan tunkeutumisesta, kertoo Iltalehti.

Tuomio tuli lehden mukaan kolmesta julkisrauhan rikkomisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi tiedotti viime tammikuussa erikoisesta tapauksesta, jossa mies oli tunkeutunut sikalaan ja antautunut 250-kiloisen karjun pariteltavaksi. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, vaan mies oli vieraillut sikalassa aiemminkin.

Mies jäi kiinni, kun sikalanhoitajat löysivät alastoman miehen, joka oli karsinassa antautunut noin 250 kiloa painavan karjun astuttavaksi. Miestä kehotettiin lopettamaan touhut, jolloin tämä pakeni autollaan paikalta.

Tuntia myöhemmin neljänkymmenen kilometrin päässä mies ajoi autolla humalassa ojaan ja hänet otettiin kiinni. 

Eläimeen sekaantuminen on Suomessa rikos vain, jos eläin kärsii. Tuomio tuli kuitenkin luvattomista vierailuista sikalaan sekä humalassa ajamisesta.

50 päivän ehdollisen vankeuden lisäksi mies joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun sekä 26 euroa päihdetutkimuksista.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja