Mainos

Ilotulitteiden myyjät syynissä

Paloviranomaiset jatkavat ilotulitteiden myyntipaikkojen tarkastuksia ja valvontaa uudenvuoden aattoiltaan asti. Jo kolmen ensimmäisen päivän aikana on etenkin ilotulitteiden säilyttämisen suhteen löytynyt jonkin verran huomauttamista.

Rakettien ja muiden ilotulitteiden myynnin sai aloittaa Tapaninpäivän jälkeen, mutta raketteja ja muita tulitteita saa käyttää vain kuuden tunnin ajan ennen vuoden vaihdetta ja kuusi tuntia sen jälkeen Helsingissä tarkastettiin kolmen ensimmäisen päivän aikana noin 60 myyntipistettä.

-Jotkut myyntipisteet joutuivat lopettamaan ilotulitteiden myynnin siksi ajaksi, että paloturvallisuus saatiin kuntoon. Puutteita ilmeni etenkin säilytyksessä. Ilotulitteet eivät olleet niiden säilytykseen määrätyissä kaapeissa, vaan niitä löytyi muista varastotiloista, kertoi tarkastaja Jari Raatikainen Helsingin pelastuslaitoksesta. Toisaalta tarkastuksissa ei löytynyt myynnistä yhtään kiellettyä rakettia, tähtipommia tai räjähdettä.

Lakko ei rajoittanut tarkastuksia

Oulussa paloviranomaiset ovat tarkastaneet 37 ilotulitteiden myyntipistettä. Suuria huomautettavia ei johtavan palotarkastajan Tuomo Kukkosen mukaan ole löytynyt. Vain yhdestä paikasta tavattiin kiellettyjä raketteja, mutta nekin olivat jo valmiiksi pakattuina palautettaviksi maahantuojalle, Kukkonen sanoo.

Palomiesten lakko ei tarkastuksia ole rajoittanut. Suurin osa huomautuksista on koskenut esilläpitoa. -Puutteet ovat hyvin pieniä. Myyjät ovat vuodesta toiseen samat ja he tietävät rajoitukset, Kukkonen sanoo. Joka ainoaan liikkeeseen on annettu myös lista kielletyistä tuotteista.

Rakettien säilytyksessä puutteita

Tampereella ilotulitusrakettien myyntipaikoilla esiintyi jonkin verran puutteita rakettien säilytyskaapeissa ja sammutusvarusteissa. Palolakosta huolimatta kaikki myyntipaikat ehdittiin tarkastaa ennen suurinta myyntiruuhkaa. Tampereella myyntipisteitä on nelisenkymmentä ja naapurikunnissa muutamia.

Myyntipaikkojen tarkastukset yksin urakoinut palotarkastaja Markku Suominen kertoo, että kiellettyjä paukkuja ei löytynyt myynnistä. Maahantuojat ovat tänä vuonna olleet valppaina, jotta luvattomia välineitä ei pääse jälleenmyyjille. Kymmenkunta myyntipaikkaa sai huomautuksen säilytyskaapeista ja sammutusvälineiden sijoittelusta. Yleisö ei saa päästä koskettelemaan raketteja, ja sammuttimen pitää löytyä myyntipöydän läheltä. Tampereen ydinkeskustassa rakettien paukuttelu on edellisvuosien tapaan kielletty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.