Mainos

Ilotuliteuhrien määrä nousi jälleen Hollannissa

Hollannin ilotuliteonnettomuudessa loukkaantuneiden määrä nousi 944 ihmiseen. Luku kasvoi tänään 300:lla. Neljäkymmentäneljä ihmistä on edelleen onnettomuuden jäljiltä sairaalassa ja heistä kuusi on teho-osastolla. Kuolonuhrien määrä on tällä hetkellä 16.

Hollannin räjähdyksen raunioita


Viranomaiset sanovat uskovansa, että kuolonuhrien määräksi vahvistuu 20 ihmistä. Edelleen kuitenkaan 200-300 ihmisen kohtalosta ei ole tietoa. Viranomaiset uskovat näiden ihmisten majailevan ystävien tai sukulaisten luona ja pyytävätkin näitä ihmisiä ilmoittautumaan viranomaisille.

-On suuri huoli, että kateissa olevien luku ei laske. Se vaihtelee 200:n ja 300:n välillä, sanoi apulaiskaupunginjohtaja Erik Helder lehdistötilaisuudessa. Asiantuntijoiden mukaan onnettomuus on aiheuttanut yhteensä reilun kolmen miljardin markan vahingot.

Prodi Enschedeen

Euroopan komission puheenjohtaja Romano Prodi matkusti tänään räjähdysten repimään Enschedeen. Prodi kierteli räjähdysalueen yläpuolella helikopterilla, ilmaisi myötätuntonsa onnettomuuden uhreille ja lupasi yrittää saada taloudellista apua alueen uudelleerakentamiseksi.
-Yritämme osoittaa, että olemme kaikki samaa perhettä ja että tunnemme saman surun kuin kaikki onnettomuuden koskettamat ihmiset, Prodi sanoi.

Onnettomuudessa kuolleiden ruumiita alettiin tänään luovuttaa hautajaisia varten, mutta vielä ei annettu tietoa siitä, milloin hautajaiset pidetään. Syyttäjän ilmoituksen mukaan lauantain räjähdyksistä tehdään kahdenlaista rikostutkimusta: toisaalta tutkitaan mahdollista sääntöjen rikkomista ilotulitteiden säilyttämisessä, toisaalta tuhopolton mahdollisuutta.

(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.