Ilmestyvätkö näppylät aina poskille tai otsaan? Nämä yllättävät asiat voivat olla syynä

Dermatologi paljastaa muutaman yleisen asian, jotka voivat olla näppyjen syynä eri paikoissa kasvoja. Aiheesta uutisoi muun muassa brittilehti The Sun.

Kasvoihin ilmestyvien ikävien näppyjen syynä voivat useimmiten olla elämäntavat. Akne ja finnit voivat kieliä terveydellisistä pulmista aina hormoneista ruuansulatusongelmiin, joskus ongelman syy voi löytyä paljon lähempää.

Dermatologi Anjali Mahto kertoo Refinery29-julkaisussa, ettei usko ollenkaan Face Mapping -ihoanalyysiin – sitä ei tue myöskään tiede. Hänen mukaansa finnien puhkeaminen voi useimmiten johtua monista aivan tavallisista elämäntavoista, joihin emme edes tajua kiinnittää huomiota. 

Katso alla olevalta videolta asiantuntijoiden vinkkejä ihonhoitoon talvella! 
(Artikkeli jatkuu videon alla.)

Kuivan ihon talvihoito 8:08

Mahton mukaan näppylöitä syntyy useimmiten juuri kasvoihin, selkään ja rintaan siksi, että näillä alueilla ihmisillä on eniten öljyjä tuottavia rauhasia. Kun finnejä alkaa ilmestyä, kannattaa kiinnittää huomiota päivittäisiin rutiineihin.

– Näppylät otsassa voivat liittyä vahvoihin vahoihin ja suihkeisiin, joita lisätään hiuksiin, kun niitä muotoillaan – ja raskaiden, öljypohjaisten meikkivoiteiden käyttö voi johtaa ihohuokosten tukkeutumiseen, Mahto selittää.

– Näppylät poskella voivat liittyä matkapuhelimen käyttöön, kun likainen näytön pinta yhdistettynä kuumuuteen ja tukkeutumiin voi stimuloida talirauhasia.

Useissa tutkimuksissa onkin todettu, että puhelimet ovat erittäin likaisia. Ne kulkevay päivän aikana mukana kaikkialle, myös vessaan.

Jos finnejä löytyykin kasvoilta vain yhdeltä poskelta ja pidät puhelintasi useimmiten sillä korvalla, syy näppylöille voi olla löytynyt. Silloin helppo keino saada finnit kuriin voikin olla puhelimen näytön säännöllinen puhdistaminen tai esimerkiksi kuulokkeiden käyttäminen.

Katso alla olevalta videolta ohjeet puhelimen tehokkaaseen puhdistamiseen!


Lähteet: Refinery29, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat