Pahennatko ihosi kuntoa väärillä tuotteilla? Näitä ihotautilääkärit kehottavat välttämään

0:58

Hajustetut, alkoholia sisältävät ja karkeat kosmetiikkatuotteet voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa.

Miltä tunnetut kaunottaret näyttävät meikittä? Katso kuva yllä olevalta videolta.

Kaupan hyllyt vilisevät toinen toistaan tehokkaampina itseään mainostavia kauneustuotteita. Kaikki tuotteet eivät kuitenkaan välttämättä kaunista käyttäjäänsä.

Nämä tuotteet ihotautilääkärit jättäisivät hyllylle.

1. Ihoa hankaavat kuorinnat

Rankka kuoriminen voi ärsyttää herkkää, mutta myös akneihoa. Hankaavat kuorinnat voivat aiheuttaa ihoon pigmenttimuutoksia ja pahentaa aknea.

Ihotautilääkärit suosittelevatkin käyttämään kasvojen kuorintaan esimerkiksi herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita tai käydä kosmetologilla glykolihappokuorinnassa.

2. Tavalliset saippuat

Tavalliset saippuat imevät iholta luonnollista kosteutta jättäen hipiän kuivaksi ja karkeaksi. Erityisesti hajustettuja saippuoita tulisi välttää, sillä ne voivat ärsyttää ihoa.

Saippuaksi kannattaa valita herkälle iholle kehitelty tuote, vaikka ei oman ihonsa kokisi erityisen herkkä olevankaan.

3. Alkoholia sisältävät tuotteet

Kosmetiikassa alkoholia käytetään esimerkiksi hajusteissa ja kasvovesissä. Alkoholia sisältävä kosmetiikka voi helposti ärsyttää ja kuivattaa erityisesti herkkää ihoa.

Alkoholia sisältävät kasvovedet voi korvata esimerkiksi vitamiineja ja antioksidantteja sisältävällä ruusuvedellä, joka kosteuttaa sekä rauhoittaa ihoa.

4. Hammastahna

Hammastahnaa tavataan käyttää yöllisenä hoitona näppylöihin, jotka sen on tarkoitus kuivattaa. Hammastahna voi kuitenkin ärsyttää ihoa ja aiheuttaa liikakuivumista.

Finnien tehohoitoon kannattaa ihoa säästääkseen käyttää esimerkiksi salisyylihappoa sisältäviä tuotteita.

5. Pesusienet                  

Pesusienet voivat olla herkälle iholle aivan liian karkeita, minkä vuoksi ne voivat ärsyttää herkkää hipiää sekä akneihoa. Kannattaa myös muistaa, että pesusienet ovat varsinaisia bakteeripesiä.

***

0:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja