Mainos

Ilmaiskun odotetaan nostavan öljyn hintaa

Öljyn hinta nousi tänään Aasiassa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Britannia olivat tehneet ilmaiskun Irakiin. Öljykauppaa tekevät välittäjät varoittivat Singaporessa, että todellinen hinnankorotus selviää vasta sitten, jos iskut ovat tuhonneet Irakin öljyntuotantoalueita. Öljyn hinta on noussut tällä viikolla lähes 10 prosenttia käytyään viikko sitten alimmalla tasollaan 12 vuoteen.

Raakaöljyn hinta nousi New Yorkin raaka-ainepörssissä keskiviikkona, kun vielä uhka ilmaiskusta leijui ilmassa. New Yorkin hinta nousi 83 senttiä 12,38 dollariin tynnyriltä. Tänään Singaporen ACCESS-kaupankäyntijärjestelmässä tammikuun öljyfutuureilla käytiin kauppaa 12,46 dollarin barrelihinnalla. Brent-laadulla ei Singaporessa tehty kauppaa.

Öljykauppaa tekevät välittäjät eivät usko, että Yhdysvallat ja Britannia jatkavat ilmaiskuja muslimien pyhän Ramadan-kuukauden alkaessa pelätessään, että Irakin arabiliittolaiset ryhtyvät vastaiskuihin Lähi-idässä. Ramadan alkaa viikonvaihteessa. Presidentti Bill Clintonin mukaan iskut on suunnattu Irakin sotilaskohteisiin.

Ennen Persianlahden sotaa Irak oli yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, mutta Yhdistyneiden kansakuntien määräämien pakotteiden takia se on joutunut supistamaan tuotantoaan. Raakaöljyn hinta nousi päivän ylimpään arvoon eilen sen jälkeen, kun Irakin YK-suurlähettiläs Nizar Hamdoon oli ilmoittanut, että Irakin öljynvienti lakkaa, jos Yhdysvallat aloittaa sotilasiskut.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.