Mainos

IL: Lapsiryöstäjät vaanivat Helsingissä

Yhdeksäntoista nuoren epäillään olleen mukana ryöstö- ja kiristysvyyhdessä Helsingissä viime vuonna, kirjoittaa Iltalehti.

Ryöstöjä on tehty muun muassa Kampin ostoskeskuksessa, Itä-Helsingissä, metroasemilla tai niiden lähistöillä.

Vyyhti alkoi purkautua, kun poliisi selvitti, ketkä olivat useimmiten epäiltyinä rikoksista.

Poliisin tekemä selvitys koski vain henkilöön tehtyjä ryöstöjä, joissa epäilty tai epäillyt olivat tiedossa. Selvityksen mukaan 19 nuorta olivat niin kutsuttuja aktiivitekijöitä, eli he olivat epäiltyinä vähintään kolmesta rikoksesta.

19 nuoresta 16 oli 11-16-vuotiaita, ja yhdeksän oli alle 15-vuotiaita. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan.

Lapsiryöstäjät iskivät yleensä 2-4 hengen ryhmissä. Uhrit olivat yleensä samanikäisiä tekijöiden kanssa. Uhri piiritettiin ja häneltä vaadittiin rahaa tai kännykkä väkivallalla uhkaamalla.

- Uhri on voitu kaataa maahan, jonka jälkeen häntä on potkittu. Ampuma-aseita ei ole käytetty, mutta muutamissa tapauksissa uhria on osoitettu kaasu- tai teräaseella, rikoskomisario Jouni Niskanen Helsingin poliisista kertoo Iltalehdessä.

Saaliit ovat poliisin mukaan olleet mitättömiä.

Myös suojelurahaa on uhreilta pyydetty.

- Uhreilta on pyydetty suojelurahaa, jotta nämä voivat liikkua turvallisesti kaupungilla. Miellä ei ole tietoa, että rahaa olisi maksettu, Niskanen sanoo lehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.