Ikää 45 vuotta ja orgasmeja 0 – mikä avuksi? Naisraati antaa vinkkinsä: "Itsensä räplääminen ei pelasta tilannetta, jos..."

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta. Orgasmia voi myös treenata.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Miksi en saa orgasmia? 0 koko 45-vuotisen elämäni aikana. Mitä voisin tehdä? Olenko ainut? Koska sait ekan orgasmisi, ja miten?" kysyy nimimerkki oton.

Näin raati vastasi

"Saatko orgasmin yksin? Jotkut saavat ainoastaan klitorista hyväilemällä orgasmin. Opasta miestä, ottakaa yhteisiin hetkiinne vaikutteita niistä asioista, mitä teet yksin itsellesi."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Osta vibraattori kotiin ja harjoittele omassa rauhassa (rentoutumista). Jos tuntuu vaikealta, osta eroottinen DVD, ja laita taustalle se tai eroottinen maksukanava pyörimään!"
– Nainen, 37, avoliitossa

"Orgasmeissa kieltämättä on se ongelma, että jos todella yrität saada yhden, sitä ei varmasti tule. Etkö siis saa orgasmia myöskään yksinäsi? Olethan varmistanut otolliset olosuhteet: mukava asento, ei kiirettä, liukuvoidetta, kenties hyvää musiikkia...?

Itse sain ensiorgasmini niin sanotusti perinteisin metodein, eli oman käden avustuksella. Yritä aluksi kuulostella, mikä sinusta tuntuu hyvältä. Kannattaa myös kokeilla lopettaa itsetyydytys kesken: kun jokin tuntuu hyvältä, tee sitä hetki ja lopeta sitten hetkeksi. Se on oikealla tavalla ärsyttävää ja voi lisätä kiihottumista!

Jos orgasmia ei tule millään metodilla, pohtisin, onko mielen puolella jokin käsittelemätön asia, kuten häpeä seksuaalisuudesta tai kehosta? Häpeä esimerkiksi kehon äänistä ja ulkonäöstä voisi haitata nautinnon saavuttamista. Toki suosittelen vierailua esim. gynekologin pakeilla, jos orgasmia ei kuulu, vaikka kaikki vaikuttaisi muuten elämässä olevan ok".
– Nainen, 35, avoliitossa

Katso myös: Koen seksiin liittyvissä asioissa häpeää. Mitä voisin tehdä asialle? Seksuaalikasvattaja Kaisa Merelä antaa vinkkejä. Juttu jatkuu videon alla.

"Tuskin olet ainoa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Monille orgasmin saavuttaminen voi olla tosi vaikeaa. Kannattaa tiedostaa, ettei orgasmi ole se ainoa päämäärä, vaan mielihyvästä voi nauttia ilmankin orgasmia. Eli ota sen kanssa ihan rennosti.

Mieluummin kuin jättää orgasmin saamisen kumppanin harteille hoidettavaksi, kannattaa oman mielihyvän tuottamista harjoitella ihan itsekseen. Usein orgasmiin ja mielihyvään liittyy syvälle juurtunutta häpeää ja henkisiä blokkeja, jotka estävät sen nautinnon huipun saavuttamisen. En muista koska sain ensimmäisen, enkä muista, olinko yksin vai kumppanin kanssa."
– Nainen, 32, sinkku

"Heteronaisena olen huomannut, että yhdynnässä on vaikea saada orgasmia. En usko, että olet ainut nainen, jolta kokemus orgasmista on jäänyt tyystin väliin.

Itse sain ensimmäisen kunnon orgasmini vasta noin 25-vuotiaana, vaikka seksielämän aloitin jo varhain. Tuolloin olin todella rentona, kiihottuneessa tilassa ja päihtynyt. Mies osasi hommansa eikä pyrkinyt vain kohti omaa tulemistaan. Meillä oli kunnon esileikki ja monia erilaisia seksiasentoja – erityisen kiihottavaa oli n*ida peilin edessä.

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi raadille tässä: Juttu jatkuu lomakkeen alla.

Nykyään otan enemmän vastuuta orgasmistani ja se onnistuu myös selvinpäin. Jos yhdyntä ei muuten riitä tyydyttämään minua, otan omat kädet avuksi (mutta itsensä räplääminen ei pelasta tilannetta, jos aivot eivät ole mukana kiihottumisessa). Myös seksilelut, esimerkiksi klitoriskiihotin, ovat penistä tehokkaampia orgasmintuottajia.

Suosittelen kokeilemaan, millainen kosketus tuntuu sinusta hyvältä ja sitten ohjaamaan seksiä sitä kohti. Fyysisen tuntemuksen lisäksi tärkeää on olla mieleltään virittynyt tilanteeseen. Kannattaakin pohtia, mikä sinua kiihottaa ja sitten pyrkiä toteuttamaan näitä fantasioita – edes päänsä sisällä.

Avoin kommunikaatio on tärkeää, mutta toisinaan suutaan voi olla vaikea avata. Hienovarainen tapa on ohjata seksikumppania liikkein ja elein, mutta kehotan kyllä myös hieman sanallistamaan sitä, mitä toiselta toivoo."
– Nainen, 28, avoliitossa

"Orgasmi tulee, kun sitä ei ajattele. Jos ajattelet sitä, on lähes varmaa, ettei se tule. Tyhjennä mielesi ja keskity vain siihen, miltä sinusta tuntuu. Lue jotain eroottista ja koskettele itseäsi tai pyydä kumppania koskettelemaan. Kumppanin kanssa tärkeää on se, että sinusta tuntuu, ettei kumppanilla ole kiire mihinkään. Kiireen tuntu vie mahdollisuuden orgasmiin aivan taatusti. Kun nuorena tyttönä sain ensimmäisen orgasmini, oli sen saaminen sen jälkeen omin käsin helppoa, kun tajusin, miten se toimii. Yhdyntäorgasmi on hieman kinkkisempi, mutta kun sain ensimmäisen yhdyntäorgasmini kumppanini kanssa aivan yllättäen, sen jälkeen siinä oli sama homma: kun sai yhden, sai jatkossakin."
– Nainen, 35, parisuhteessa
 

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä– miten vastaisit niihin?

Entä miten vastaisit tähän?

Lue myös:

    Uusimmat