Mainos

Ihmisten huolimattomuudesta pelastusoperaatio - varis takertui puuhun

Etelä-Savon pelastuslaitos auttoi tänään Kerimäellä kiipeliin joutunutta varista, kun lintuparka oli takertunut siimasta puuhun kiinni.

– Varis roikkui puusta pää alaspäin, siima oli takertunut sen molempiin jalkoihin, kuvailee päivystävä palomestari Ismo Vihro.

Huolestuneet silminnäkijät soittivat siimaan takertuneesta variksesta hätäkeskukselle ja pelastuslaitoksella vierähti pelastusoperaatiossa reilut puoli tuntia.

– Lintu oli takertunut aika ohueen koivuun, joten puuhun ei pystynyt kiipeämään. Saimme variksen lopulta alas tikkaita apuna käyttäen, Vihro sanoo.

Päivystävä palomestari epäilee variksen takertuneen siimaan ihmisten huolimattomuuden vuoksi. 

– Kun kalastellaan ja pätkitään siimoja, niitä sitten jätetään lojumaan, eikä laiteta roskiin. Toki ne voivat tarttua linnun mukaan roskiksestakin, mutta niissä pitäisi olla aina kannet, ettei tällaista sattuisi.

Epäonninen varis lopulta selvisi siimasotkusta, mutta linnun jalat ovat onnettomuuden jäljiltä huonossa kunnossa. Pelastuslaitos toimitti loukkaantuneen variksen eläinlääkärin pakeille.

– Saa nähdä tuleeko siitä enää varista. Onhan tuollaiset tapahtumat inhottavia eläimille, päivystävä palomestari Ismo Vihro valittelee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.