Mainos

Ihamuotila: Nokia nousee älypuhelinkilpailun huipulle N8:lla

Nokian rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila uskoo yhtiön valloittavan lisää myyntiosuuksia myös kalliiden älypuhelimien markkinoilla. Nokiaa on suomittu siitä, ettei se ole pystynyt tarjoamaan varteenotettavaa kilpailijaa esimerkiksi Applen iPhonelle.

- Älypuhelimien käyttöjärjestelmien parantaminen on tällä hetkellä suurin investointikohteemme. Kolmannen kvartaalin lopussa tulee myyntiin ensimmäinen Symbian 3 -alustaan perustuva älypuhelimemme N8, Ihamuotila kertoo.

Ihamuotila myöntää, ettei yksi tuote vielä tee ihmeitä. Yhtiö aikookin tuoda vielä tämän vuoden aikana useita Symbian 3 -älypuhelimia markkinoille. Ihamuotilan luottamus uuteen järjestelmään on kova.

- Olen itse käyttänyt N8-puhelinta neljän viikon ajan. Voin sanoa, että käyttökokemus on parantunut erittäin paljon verrattuna Nokian aiempiin ylätason älypuhelimiin.

Vaikka N8 pukataan markkinoille ensimmäisenä, ei Ihamuotila suostu sanomaan, suunnitellaanko siitä myynnin keihäänkärkeä koko vuodeksi.

- Se on tärkeä tuote. En halua kuitenkaan puhua nyt muista mahdollisista tuotejulkistuksista, Ihamuotila muotoilee.

Kakkoskvartaali hankala

- Toinen neljännes oli vaikea. Siitä tietysti kertoo se, että jouduimme antamaan tulosvaroituksen, Ihamuotila kuvaa Nokian tänään julkistamaa tulosta.

Vaikka älypuhelinpuolella tökki, on Ihamuotila tyytyväinen peruspuhelimien myyntiin. Keskihinta pysyi edelliskvartaalin tasolla ja yhtiön on tarkoitus lanseerata uusia tuotteita myös peruspuhelinmarkkinoille loppuvuoden aikana. Siitä huolimatta yhtiö ei halua keskittyä vain perustuotteiden myyntiin.

- Sekä brändin että kuluttajakokemuksen kannalta on tärkeää, että pystymme kilpailemaan myös ylemmän hintaluokan puhelimissa. Meillä on nyt kova tahto näyttää ja uskomme, että uudet tuotteet ovat tärkeitä työkaluja tuloksen parantamisessa, Ihamuotila sanoo.

Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon potkuhuhuja Ihamuotila ei suotu kommentoimaan millään tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.