Mainos

Ifo: Länsi-Euroopan talouskasvu hidastuu

Länsi-Euroopan maiden talouskasvu hidastuu tänä vuonna 2 prosenttiin viime vuoden 2,8 prosentista. Myös viennin kasvu heikkenee ja työllisyystilanne paranee vain hieman, ennustaa saksalainen Ifo-tutkimuslaitos sunnuntaina julkistetussa suhdanneanalyysissä. Ifo arvioi EU-maiden, Sveitsin ja Norjan talouskasvun nojaavan pääasiassa yksityiseen kulukseen, jonka ennustetaan kasvavan 2,25 prosenttia. Julkisten varojen käyttö lisääntyy Ifon mukaan huomattavasti vähemmän, vain 1,5 prosenttia.

Ifo ei suhtaudu kovin toiveikkaasti muuta maailmaa vaivaavien talouskriisien loppumiseen. -Etelä-Amerikka päätyy lamaan, Venäjällä tuotannon supistuminen jatkuu ja Kiinassa tilanne on huonommin kuin yleensä luullaan, suhdanneraportissa arvioidaan.

Länsi-Eurooppaan maailman kriisit heijastuvat viennin kasvun supistumisena 4,5 prosenttiin viime vuoden 6 prosentista. Kun tuonti samaan aikaan kasvaa 4, 5 prosenttia, supistuu kauppataseen ylijäämä väistämättä, Ifo arvioi. Työttömyysaste laskee Ifon mukaan tänä vuonna vain vähän eli 9,75 prosenttiin viime vuoden 10 prosentista. Länsieurooppalaisten elinkustannusten Ifo arvioi kallistuvan 1,5 prosenttia viime vuoden tapaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.