IFK Mariehamn sarjakärkeen – KuPS ui syvällä

IFK Mariehamn nousi jalkapallon Veikkausliigan kärkeen voittamalla TPS:n vieraskentällä lukemin 1-0 keskiviikkona. Jumbojoukkue KuPS ei puolestaan saanut pistetiliään avattua SJK:n vieraana vaan hävisi 0-2.

Mariehamnin sankari oli Jani Lyyski, joka teki ottelun ainokaisen 60. minuutilla. Saarelaiset ovat keränneet nyt kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä ja nousivat sarjakärkeen pinnan erolla ennen MyPaa.

Sarjanousija SJK jatkoi KuPS:n alavirettä jo avausjaksolla kaksi maalia tehneen Carlos Lopezin johdolla. Kyseessä oli seinäjokelaisten kauden avausvoitto ja seurahistorian ensimmäinen Veikkausliigassa. Vieraiden kiri tyssäsi 45. minuutilla, kun Ebrima Sohna ajettiin ulos toisen keltaisen kortin takia.

Pietarsaaren Jaro nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan FC Lahden kotikentällään 2-1. Jaro sai pistetilinsä auki viime kierroksella voittaessaan KuPS:n. Keskiviikon voitto varmistui Hendrik Helmken ja Jonas Emetin maaleilla. Vieraiden kavennuksen teki Ariel Ngueukam 65. minuutilla.

Muissa otteluissa MyPa ja VPS tasasivat pisteet 1-1-lukemilla Myllykoskella ja RoPS voitti Interin kotikentällään 1-0.