Idyllisen esikaupungin rauha järkkyi itsenäisyyspäivänä – kaupungin pormestari: "Käsittämätön shokki"

22-vuotias mies otettu kiinni USA:n itsenäisyyspäivän joukkoampumiseen liittyen 2:02
Tämä Chicagon joukkoampumisesta tiedetään.

Chicagon lähellä sijaitsevan Highland Parkin esikaupungin rauha järkkyi maanantaina, kun itsenäisyyspäivän paraati keskeytyi vain 20 minuuttia alkamisensa jälkeen laukausten ääniin.

Joukkoampumisesta epäilty 22-vuotias Highland Parkissa kasvanut mies piilotteli katolla ampuen sieltä kymmeniä laukauksia. Itsenäisyyspäivän paraatin aloittaneiden marssiorkestereiden soittajat ja kadunvarteen kokoontuneet juhlijat hajaantuivat nopeasti, mutta epäillyn ampujan luoteihin kuoli ainakin kuusi ihmistä.

Kaikkiaan 39 ihmistä on saanut sairaalahoitoa vammoihinsa ja yhdeksää hoidetaan yhä.

Poliisi otti kiinni ampumisesta epäillyn miehen Highland Parkin pohjoispuolella lyhyen takaa-ajon päätteeksi varhain tiistaina Suomen aikaa. Poliisi kertoi ennen miehen kiinniottoa uskovansa tämän olevan aseistettu ja "erittäin vaarallinen".

Pormestari tunsi epäillyn ampujan.

Epäillyn ampujan saamia syytteitä ei vielä julkistettu. Poliisin tiedottajan mukaan tapauksen tutkijat käyvät yhä tietoja läpi ja keskustelevat niistä sekä rikossyytteistä osavaltion lakimiehen kanssa, kun he ovat siihen valmiita. Asiasta kertoo CNN.

Yhdysvaltalaismedioissa idylliseksi kuvaillun Highland Parkin pormestari Nancy Rotering sanoi aiemmin uskovansa, että syytteet luettaisiin vielä tiistain aikana.

Ampumisesta epäilty nuorukainen oli pormestarille tuttu vuosien takaa, sillä pormestari oli tämän partionjohtaja, kun epäilty oli nuori poika.

–  Me kaikki käsittelemme tätä yhä, Rotering kertoi NBC-uutiskanavan aamuohjelmassa tiistaina.

–  Käsittämätön shokki. Kaikki tuntevat jonkun, johon tämä vaikutti suoraan.

Pormestari sanoi ihmettelevänsä sitä, miten jostakusta tulee niin vihainen, että viha kohdistetaan viattomiin ihmisiin, jotka olivat viettämässä vapaapäivää perheensä kanssa.

Epäilty kätkeytyi väkijoukkoon

Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän joukkoampumisesta epäilty mies oli pukeutunut tapahtumahetkellä naistenvaatteisiin, kertoi poliisin tiedottaja Christopher Covell tiistaina. Epäillyn tavoitteena oli pysytellä tunnistamattomana.

Ammuttuaan liikehuoneiston katolta lukuisia laukauksia 22-vuotias epäilty jätti kiväärinsä ja kätkeytyi väkijoukkoon. Tämän jälkeen epäilty käveli äitinsä talolle ja vei tämän auton. Poliisi sai vihjeen autosta, ja siitä löytyi toinenkin kivääri.

Poliisi uskoo epäillyn toimineen yksin.

Poliisin mukaan ampuminen alkoi maanantaina hieman kello 10 jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat